Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъдещето на българската научна периодика ще дебатират в ЮЗУ

Филологическият факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" организира днес кръгла маса на тема "Бъдещето на българската научна периодика – общности, дебати, международно присъствие". Форумът ще се състои в заседателната зала на Ректората на ЮЗУ "Неофит Рилски".

Организираното събитие предвижда дискусии върху основни проблеми при редактирането, издаването и индексирането на националната научна периодика, както и споделяне на идеи и визии за бъдещето на научните издания, за успешното им "вграждане" в международното научно пространство. Предвижда се включването на лектор от Web of science.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Главчев призова българите да гласуват по-масово

Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота продължават. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев по повод започналата днес предизборна кампания.  Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее, констатира служебният премиер и посочи, че с 1/4 са намалели българите,..

публикувано на 27.09.24 в 14:07

Ученици и учители спортуваха заедно в СУИЧЕ в Европейския ден на спорта

За поредна година ученици и учители от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград заедно се включиха в инициативата  Европейски ден на спорта. Днешният ден беше посветен на опазването на природата и разделното събиране на отпадъците. Училищното ръководство заедно с учителите и учениците бяха подготвили спортна програма, която включва различни..

публикувано на 27.09.24 в 12:58

Осигуряват се средства за асфалтиране на още една улица в Петрич

Кметът на общината Димитър Бръчков подписа в МРРБ споразумение за осигуряване на средства за цялостно асфалтиране на ул. „Стою Хаджиев“ в град Петрич. Министерството финансира общини, които имат готови проекти с влезли в сила разрешения за строеж. Община Петрич е една от тях.  Улица „Стою Хаджиев“ е в обхвата и на проекта за реконструкция на..

публикувано на 27.09.24 в 11:51

Нарушено водоподаване по улица в Благоевград

Във връзка с ремонт на уличен водопровод от 01.10.2024 г. (вторник) до 31.10.2024г.(четвъртък) от 08.00 часа до 17:00 часа, в делничните дни ще бъде нарушено водоподаването по ул.”Мара Бунева” в Благоевград. За улесняване на работния процес е необходимо живущите и работещите в района да преместят личните си МПС, призоваха от ВиК Благоевград...

публикувано на 27.09.24 в 11:34

Река Струма потече оранжева в района на Перник

Река Струма потече оранжева в района на Перник като замърсяването е от късния следобед вчера. С гневен пост в социалната мрежа кметът Станислав Владимров изрази възмущението си от нехайството на институциите. "Река Струма бе отровена тази нощ. Държава няма! Сигнализирах веднага министъра на околната среда и водите, няма да направят НИЩО тази нощ...

публикувано на 27.09.24 в 10:37

Вносителите на тютюневи изделия, в които има пластмаса плащат нова такса

Вносители на тютюневи изделия, в които има пластмаса, да плащат продуктова такса на предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Това предвиждат промените на правителството в Наредбата за продуктова такса. Мярката е за тютюневи изделия с филтри, съдържащи пластмаса, нагревателите тютюневи изделия, пуретите, само филтрите,..

публикувано на 27.09.24 в 10:01

Предизборната кампания започна

В полунощ на днешния 27 септември започна официалната предизборна кампания за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. 19 партии, 9 коалиции и няколко независими кандидати за депутати се включват в официалната предизборна кампания. Правилата за провеждането ѝ остават без промяна. Основните са, че тя се води на български език и..

публикувано на 27.09.24 в 09:26