Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решават за учителката в Горно Драглище

Снимка: БГНЕС

Днес директорът на основното училище в разложкото село Горно Драглище ще издаде заповед за наказание на учителката Райка Калоянова, която беше заснета да дърпа косите на провинила се седмокласничка в училището. Той заяви, че преподавателката няма да бъде уволнена. 

След медийното озвучаване на скандалния случай, в училището започнаха масови проверки. Екип на Регионалното управление на образованието е изготвил доклад, в който се регистрират сериозни пропуски в документирането на сигналите и нередностите, както за учениците, така и за учителите. Щателна проверка е извършена и от експерти на Агенцията за закрила на детето. Опитите на директора Бойчо Пукнев да разговаря с ученичката и нейната майка са срещнали категоричен отказ.

Две подписки се очаква да бъдат внесени днес в основното училище в с. Горно Драглище- едната е в защита на учителката Райка Калоянова, другата определя видеоклипа в социалните мрежи като недопустим физически тормоз спрямо седмокласничката и настоява за освобождаването на преподавателя от училище.

Становщето на педагогическия съвет е, че учителката Райка Калоянова е нарушила професионалния и етичен кодекс, но се е извинила за поведението си. Колегите ѝ са категорични, че тежестта на случая не е основание тя да бъде освободена от работа. До края на работния ден директорът Бойчо Пукнев ще издаде заповед за наказание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Инцидентът е станал в основното училище в село Горно Драглище.

Проверки след клип за саморазправа на учителка със седмокласничка

Спешни проверки разпоредиха от община Разлог и Регионалното управление по образование-Благоевград по повод видеоклип в социалните мрежи, показващ физическа саморазправа на учител със седмокласничка в основното училище в село Горно Драглище..

обновено на 16.11.20 в 14:02
Вижте още

Облачно с валежи от дъжд

На 16 май времето ще се задържи предимно облачно. На места главно в западната половина от страната ще има валежи от дъжд, през деня ще са слаби и на по-малко места. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 6° и 11°,..

публикувано на 16.05.24 в 05:26

МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете

Правителството ще предостави 39 млн. лева за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища със задна дата, от 1 януари 2024 г. От правителствения пресцентър уточняват, че това ще даде възможност минималната заплата за..

публикувано на 15.05.24 в 19:36

Състоянието на Фицо е тежко, има опасност за живота му

Словашкият министър-председател Роберт Фицо е с опасност за живота в болница, потвърди правителствената пресслужба.  "Следващите часове са решаващи", написаха от правителствената пресслужба на официалната страница на Роберт Фицо във фейсбук.  Премиерът..

публикувано на 15.05.24 в 19:34

Стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград

От днес стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград. "След приключването му значително ще се подобрят условията за хората, които живеят там, особено в дъждовни дни като днешния", написа във фейсбук кметът Методи Байкушев. Той уточни, че..

публикувано на 15.05.24 в 15:50

В Благоевград: Работна среща за подготовката на изборите

Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе  работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни..

публикувано на 15.05.24 в 15:43

Кметът на Разлог се срещна с ученици

Днес, в модерния образователен център в сектора „Земеделие“ – Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство – Разлог се проведе поредната вълнуваща среща на кмета на община Разлог Красимир Герчев с абитуриенти и ученици. Директорът..

публикувано на 15.05.24 в 14:38

В ЮЗУ: Наука – образование - бизнес

Изключително авторитетно изложение на компании и фирми от различни сектори на българската икономика се проведе днес в ЮЗУ в Благоевград. Форумът „Кариерни предизвикателства“ привлече вниманието на студентите от висшето училище за среща с..

публикувано на 15.05.24 в 14:32