Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И шофьорите на ТИР вече се тестват за конронавирус на влизане в Гърция

Снимка: МВР

И шофьорите на тежкотоварни автомобили вече се тестват за конронавирус на влизане в Гърция през граничния пункт „Кулата-Промахон“, съобщиха от Главна дирекция „ Гранична полиция“. Досега тестове се правеха на всички, влизащи в страната с леки автомобили и автобуси, включително и на гръцките граждани. Здравни екипи правят на място бързи тестове, като шофьорите на камиони изчакват на самия пункт, докато излязат резултатите от пробите. Водачите са предупредени от гръцките власти, че започват и масови проверки на персоналните QR кодове, които трябва да са попълнени предварително. Новите мерки са влезли в сила този следобед.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изтеглиха вариант 15 на матурата по български език и литература

В Министерството на образованието и науката бе изтеглен вариант 15, по който ще работят зрелостниците на матурата по български език и литература.  Тя започва в 8.30 ч. в 759 училища в страната. На нея се очаква да се явят около 50 000 зрелостници. Продължителността на изпита е 4 астрономически часа. Ангажирани за нея са 13 000 квестори. Учениците..

публикувано на 17.05.24 в 08:04

Откриват фестивала "Шарено цвете" в Благоевград

На 17 и 18 май за четвърти път в Благоевград ще се проведе международния детски фолклорен фестивал „Шарено цвете“. Празничната програма ще започне в 9.30 часа днес. Целта на фестивала е да популяризира фолклорното богатство на България, да предостави възможност за изява на деца и млади таланти в областта на музикално-танцовото изкуство в различни..

публикувано на 17.05.24 в 07:19

Валежите спират, до 22 градуса в петък

Днес преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. В сутрешните часове на места в котловините ще е мъгливо. Около и след обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността над много райони ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България..

публикувано на 17.05.24 в 07:04

Изложбата „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“ открива Майските празници на културата в Дупница

 Селекцията от илюстрации е направена специално за 61-ия Международен панаир на детската книга в Болоня, който се състоя в началото на м. април, и пристига в града директно от Италия. Дупница е първата спирка от турнето на изложбата в страната. От 17-и май до края на месеца дупничани ще могат да посетят експозицията, която ще бъде разположена в..

публикувано на 16.05.24 в 17:01

Кметът Байкушев награди европейски и републикански шампиони

Медалисти от Спортен клуб „Ипон – Зенит“ получиха грамоти и плакет от кмета на Благоевград Методи Байкушев. Те бяха посрещнати в Община Благоевград заедно с техния треньор и председател на клуба Иван Милчев. По време на срещата кметът ги поздрави за усилията и спортсменството, което проявяват.   Наградени бяха: Борислав Цеков – републикански..

публикувано на 16.05.24 в 16:28

Официално откриват Античния град Хераклея Синтика

Над 10 млн. лв. надхвърля финансовата рамка на проекта „Реставрация, консервация, опазване, популяризиране и развитие на археологически обект „Античен град Хераклея Синтика“. Първият етап вече е приключил, каза на пресконференция ръководителят на проекта Катя Стоянова. Тя припомни, че близо шест месеца обектът беше затворен. За днес бе предвидено..

публикувано на 16.05.24 в 16:19

Решиха проблеми с водоснабдяването на дупнишко село

Дългогодишен проблем с водоснабдяването на с. Крайни дол, община Дупница, е разрешен съвместно от "Кюстендилска вода" и "ВиК-Дупница". Заради дефектирала помпа, населеното място многократно оставаше без питейна вода. След последната авария е подменен помпеният агрегат и е отремонтиран резервният, с което проблемът е решен трайно, съобщиха от..

публикувано на 16.05.24 в 15:25