Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26-метрова коледна елха светва днес в Трън

Тази вечер ще бъдат запалени светлинките на коледната елха в Трън. 26-метровото дръвче, което расте в центъра на града и е сред най-високите живи коледни елхи в страната, ще заблести в разноцветни светлинки. Коледно украсен е и целият град.

Тазгодишната изненада за жителите на Трън е шейна с Дядо Коледа и светещ снежен човек върху закрития шадраван в района на читалище „Гюрга Пинджурова”. Украсена е не само централната градска част, разноцветни светлинки ще озарят и много от улиците, както и подходите към града. Заради въведения частичен локдаун, няма да има програма, каквато минали години традиционно съпътстваше запалването на коледната украса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Кметът на Благоевград Методи Байкушев

ВАС потвърди избора на Методи Байкушев за кмет на Благоевград

Върховният административен съд потвърди избора на Методи Байкушев за кмет на Благоевград. Днешното решение на Съда е окончателно и не подлежи на обжалване. ВАС остави в сила решението на Административния съд в Благоевград, свързано с избора за кмет на Община Благоевград при произведения на 5 ноември миналата година втори тур на изборите за кмет на..

публикувано на 17.06.24 в 18:02

Вандалска проява в Разлог

На поредно престъпно отношение към красивите обществени пространства на Разлог се натъкнаха рано сутринта служителите от отдел „Озеленяване“. Оскубани от коренчета са десетки цветя в леха в централната градска част, прекършени и изкорубени от корени са млади дръвчета, от 30 посадени млади дръвчета от ясен и акация при болницата, вандалите са..

публикувано на 17.06.24 в 15:01

ДОО отчита 5,2 млрд. лв. приходи от осигуровки и разходи от 9,66 млрд. лв. към края на май

Към края на май Държавно обществено осигуряване (ДОО) отчита 5,2 милиарда лева приходи от осигуровки и разходи от 9,66 милиарда лева. Разходите за пенсии са в размер на 8,5 милиарда лева, а за обезщетения са изплатени над един милиард лева. От месечния отчет за изпълнението на бюджета на общественото осигуряване става ясно, че общите разходи от..

публикувано на 17.06.24 в 14:42

Учители от Перник ще преминат курс по филмова грамотност

Десет учители от Перник ще преминат специален курс по преподаване на филмова грамотност в рамките на започващия в края на юни 21-и международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE /В Двореца/, съобщиха от община Перник. Обучението ще бъде проведено от екип с ръководител Маша Сенчич, научен сътрудник във Факултета по драматични изкуства в..

публикувано на 17.06.24 в 12:32

С питка за успешна кампания стартира приемането на документи в ЮЗУ

С питка за успешна кампания стартира приемането на документи за участие в класирането за прием  в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. На първия етаж на Учебен корпус №1 се приемат документи на хартиен носител, документи могат да се подават и онлайн. Доц. Илия Недин, зам.-ректор по образователни дейности, пожела успех на кандидатите и похвали избора..

публикувано на 17.06.24 в 12:21

Безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна

От днес до 21 юни ще се извършват безплатни прегледи за туберкулоза в цялата страна, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Те ще се провеждат в лечебни заведения за диагностика и лечение на туберкулозата в областните градове. Инициативата е част от кампанията "Седмица на отворените врати", която се организира в изпълнение на..

публикувано на 17.06.24 в 10:57

Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог

Скорост, точност, прецизност и умение зад волана, демонстрираха участниците в Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог. За втора поредна година Община Разлог и DIAMO Racing Group организираха състезание за дамите – шофьори. Домакин бе отново Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, Разлог. Състезанието се състоя в три кръга,..

публикувано на 17.06.24 в 09:52