Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кмет на кюстендилско село прибра самотноживееща жена

Кметът на село Соволяно, община Кюстендил, Пламен Илиев е настанил в кметството самотноживееща жена, останала без дом след пожар в къщата ѝ в селото. Калинка Илиева (62 г.) останала без жилище след третия поред пожар в дома ѝ. 
   
"Къщата подлежи на събаряне, строена е през 1821 година и не може да се възстанови. Прибрах жената в кметството, докато бъде ремонтирана една обществена стая в спортния комплекс в селото, където тя ще бъде настанена за постоянно", каза Пламен Илиев. С ремонта на помещението се е заел местен бизнесмен, който развива земеделие в района. 
  
"Не можем да я оставим на улицата. Жената е с лека умствена изостаналост, но се справя сама. Мястото ѝ не е в заведение за хора с психични проблеми", разказа още Илиев. Той допълни, че жената няма близки и роднини и няма на кого да разчита. "Трябваше да се реагира бързо и вече близо седмица тя е настанена в кметството", посочи кметът на Соволяно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожаро-тактическо учение в Перник

Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Перник проведе пожаро-тактическо учение със силите на Единната спасителна система в областта. То бе свързано с възникнал пожар на четвъртия етаж на сградата на областна и общинска администрация, при който има пострадали служители, които трябва да бъдат евакуирани. В полевата..

публикувано на 28.06.24 в 17:30

Нова зона за тихи игри и почивка в Кюстендил

Нова зона за тихи игри и почивка работи от днес в Кюстендил. В парка пред Общинския драматичен театър са разположени маси за шахмат, табла, "Не се сърди, човече“, викингски шах и дама. В зоната за тихи игри и почивка има и игрално поле за шахмат с големи фигури. Те ще могат да се вземат от касата на театъра, която работи през целия ден. При..

публикувано на 28.06.24 в 15:43

Земеделският министър обеща бързо да се помогне на пострадалите от градушката в Гърмен

Почти напълно унищожена реколта от тютюн, краставици, царевица, домати – това видя министърът на земеделието и горите от служебния кабинет Георги Тахов в землището на село Гърмен. В общинския център министърът по-рано се срещна със земеделски производители от селата Дебрен, Дъбница и Рибново, чиято продукция е пострадала.   „Сроковете за..

публикувано на 28.06.24 в 14:58

Ще строят петзвезден хотел в местността Картала и помпена станция в Българчево

С награждаване на изявени спортисти – боксьори и гимнастици започна поредното заседание на Общински съвет – Благоевград. В началото Александър Марков положи клетва като общински съветник от ГЕРБ на мястото на Ана Георгиева, която по свое желание напусна местния парламент. В дневния ред влязоха три предложения на кмета на община Благоевград.  Две..

публикувано на 28.06.24 в 12:41

Президентът връчва първия мандат в понеделник

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ – СДС, пише БНР. Това ще стане в понеделник от 9 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Папката ще бъде връчена на кандидата за министър-председател на формацията.  След приключилите вече консултации със седемте формации в 50-ото НС, държавният глава вчера..

публикувано на 28.06.24 в 12:33

Изложба „Цвят и музика“ в Кочериново

Самостоятелна изложба под надслов „Цвят и музика“ на художника Стоимен Шопов от Кочериново организира НЧ „Пробуда“. Събитието е със съдействието на Община Кочериново и ще бъде на 13.07.2024 от 11:00 ч в изложбената зала. Изложбата ще бъде допълнена и с музикален инструментален съпровод.  Гост-музиканти са Йоана Стратева – цигулка и Светлана..

публикувано на 28.06.24 в 12:32

Летният сезон на Бъндеришка поляна започва на 29 юни

Летният сезон в Банско започва на 29 юни, съобщиха от „Юлен“ АД. На Бъндеришка поляна ви очакват най-дългата водна пързалка в Европа, мини-голф и студена бира. Пирин предлага чудесни възможности за отдих и спорт, далеч от тълпите в летните курорти. Банско предлага през лятото много спортни атракции, с които активно и здравословно да запълните..

публикувано на 28.06.24 в 11:33