Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елисавета Каменичка с номинация за Голямата награда „Сирак Скитник 2020”

Елисавета Каменичка – директор на Радио Благоевград е сред номинираните за годишните награди "Сирак Скитник 2020" на БНР в категория Голямата награда „Сирак Скитник 2020” за значим принос в развитието на Българското национално радио.

Елисавета Каменичка е директор на Радиото на Югозапада вече 14 години. Още преди да поеме този отговорен пост, тя работи като отговорник на екип „Реклама“ в регионалното радио, така й се събират 25 години работа в Радио Благоевград. Под нейно ръководство радио-програмата се радва на изключително голям рейтинг.  В предаванията се набляга на регионалните акценти, задължителен е плурализмът, търсят се гледните точки на обикновените хора от малките населени места, героите са те –слушатели. За това и слушателите създават два фен клуба, които се превръщат в малки общества. Освен тях е създаден и Клуб на естетите – хора, които имат афинитет към изкуството. Елисавета Каменичка превърна фоайето на сградата на Радио-телевизионния център в Арт салон, като даде възможност на едно пространство да придобие съвсем друг смисъл – тук дебютират млади художници, тук показват свои произведения утвърдени автори, тук си дават среща съмишленици в една мисия – малкият свят в малкия град да бъде по-красив и съдържателен.

Голямото концертно студио на Радио Благоевград, подобно на Студио 1 на БНР, се превърна в нова естетическа територия, което е от изключителна важност за малкия град. Тук се провеждат десетки концерти, премиери на книги, на филми, творчески срещи, културни събития в различен формат, повечето от които са организирани от екипа, който тя ръководи.

Нейна е идеята и реализацията на проекта „Инвестирай в младостта“ в подкрепа на млади хора в различните сфери на интереси – от спорт, през изкуство, до наука. Последователността на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ е показателна – десет години този конкурс издирва и поощрява в изпълнителското музикално изкуство ученици от цяла Югозападна България. Десетки са фестивалите в региона, на които присъства Радио Благоевград като партньор и съмишленик, за да открива млади таланти и да им дава възможност за първи професионални записи. Продуцирани от Радио Благоевград са дискове, сред които на Мъжка фолклорна група „Банскалии“, „Струнни приказки“, „Con Amore“ и други, като всеки един тях има съвременна и въздействаща концепция за богатото културно наследство на Югозападна България. Един от значимите продукти е „Земя на песни“, който представя фолклорни образци, свързани с 14-те общини на Благоевградска област. „Земя на песни“ бе превърнат в един грандиозен спектакъл, който бе представен на 45-тата годишнина на Радио Благоевград в големия салон на Драматичния театър в Благоевград. 

За Голямата награда „Сирак Скитник 2020” Елисавета Каменичка е в надпревара с Програма „Хоризонт“, Интернет сайта на БНР, Програма Радио София, Даниела Късовска, ръководител отдел „Информация“ в Програмна дирекция, Главна редакция „Радио България“, Дирекция „Дигитални проекти“, всички технически екипи на БНР в София и регионалните радиостанции.

Голямата награда „Сирак Скитник 2020“ и годишните награди на БНР ще бъдат връчени в навечерието на Световния ден на радиото на тържествена церемония на 12 февруари след новините в 19.00 часа. 

Събитието ще се излъчва в ефира на програмите „Хоризонт“, Радио Благоевград, Радио Пловдив и Радио Шумен и ще се стриймва на bnr.bg и във Фейсбук страницата на Българското национално радио. 

Екипът на Радио Благоевград пожелава успех на Елисавета Каменичка!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Връчиха наградите на победителите в конкурса "Звезди в Радиото"

Наградите на тазгодишните победители в конкурса „Звезди в Радиото“ бяха връчени тази вечер на гала-концерт в Концертното студио на Радио Благоевград. На сцената се качиха близо 30 млади изпълнители изпълнители в областта на класическата, народната  и популярната музика. Организиратори на събитието са БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил..

публикувано на 23.04.24 в 18:35

Музикален спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49