Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Екип „Новини“ на Радио Благоевград с номинация за Награда "Сирак Скитник 2020"

Част от екип "Новини" при пенсионирането на Пламен Николов

Екип "Новини" на Радио Благоевград е с номинация за годишните награди на БНР "Сирак Скитник 2020" в категория "Награда за радиопредаване / радиопроект / мултимедиен проект/ музикален проект на БНР – колективна награда за професионализъм и оригинални идеи през изминалата година".

Конкуренти на екип "Новини" на Радио Благоевград за тази награда са: 

– Четвърто издание на проекта на БНР Бургас „Приказни истории с БНР Бургас“;

– Радиотеатрална поредица за деца „1001 сутрини“ на Радио Варна;

– Предаване „Направление Здраве“ на БНР Радио Видин;

– Предаване „ТРИМОНТИАДА 2020“ на Радио Пловдив;

– Предаване „Вкусен следобед“ на Радио Кърджали с автор Радка Петкова;

– Екип „Турски език“ на Радио България;

– Мултимедийният проект „Поздрав с музика от БНР за българските културни институции в Европа“, съвместна работа на Варшавския културен институт, Дирекция „Международно сътрудничество“, Дирекция „Музикална къща на БНР“ и Дирекция „Дигитални проекти“;

Обективност, точност, бързина, безпристрастност са част от критериите в ежедневната работа на редакторите в екип „Новини“ на Радио Благоевград. През изминалата година екип „Новини“ на Радио Благоевград бе поставен пред предизвикателството да представя бързо, обективно и професионално реалната ситуация, провокирана от пандемията от нов за света коронавирус. С помощта на репортерите, водещите и редакторите на новинарския екип до слушателската аудитория достигаха и достигат точно и ясно формулирани новини, които обхващат твърде широк географски периметър. Наред с ковид-темата екипът се стреми да предоставя богата и разностранна осведоменост, с превес на озвучените информации и репортажите, което доближава новините до слушателя. В съдържанието на новините институционалния и експертен наратив се „превежда“ на достъпен и лесен за възприемане от слушателите език. 

В условията на пандемия за първи път успешно беше реализиран и съвместният проект между новинарските екипи на Радио Благоевград и Радио Видин.Вижте още

„На меНе ми пука!“ – новият младежки подкаст по Радио Благоевград

В ефира на Радио Благоевград и в дигиталните канали на медията ни стартира нов младежки подкаст. Той е съвместен проект на Младежки център RAISE YOUTH – Брезник и предаването „Тийн Зона“. Първият епизод на подкаста е посветен на финансовата грамотност на младежите – инвестиции, планиране на разходите, организиране и контрол на финансовите..

публикувано на 13.03.23 в 10:21

Преподаватели от ЮЗУ с изложба в Радио Благоевград

Преподаватели-художници от катедра „Изобразително изкуство“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“ представят поредна изложба. Експозицията ще бъде открита на 14 март 2023 г. (вторник) от 16:00 часа в Арт салона на Радио Благоевград. Инициативата е посветена на 50-годишнината на Радио Благоевград, с което университетът има дългогодишно..

публикувано на 09.03.23 в 14:01

Радио Благоевград на 50: Споделено с приятели

Споделено с приятели – под това мото започаха инициативите на Радио Благоевград, посветени на неговата 50-годишнина. Този следобед бе поставено началото в Арт салона на медията, с Обща изложба на жените творци от Благоевград. Д иректорът на Радио Благоевград, Рина Далева, откри експозицията, която привлече представители на различни институции и..

публикувано на 21.02.23 в 16:58

Споделено с приятели

В навечерието на 8 март, Арт салонът на Радио Благоевград представя традиционна обща изложба на жените творци. Дружество „Искрици“ е съорганизатор на проявата, която се провежда със съдействието на Югозападния университет, Сдружение „Ние, жените“ и Винената партия. Официалното откриване е на 21 февруари от 16 часа.  „Споделено с..

публикувано на 20.02.23 в 15:40

„Звезди в Радиото – 2023”

Представяме на вниманието Ви дванадесетото  издание на конкурса „Звезди в Радиото”,  в който имате възможност да участвате. „ Звезди в Радиото – 2023 ” -  8 и 9 април  2023 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 15.02.23 в 10:00

„Хора помагат на хората“

Радио Благоевград се включва в  международната инициатива в знак на подкрепа и солидарност с жертвите на опустошителните земетресения, засегнали Турция и Сирия. На  15 февруари, сряда, точно в 9:45 българско време  в ефира на европейските радиостанции ще прозвучи песента „ Хора помагат на хората “ (People Help the People) в изпълнение на..

публикувано на 15.02.23 в 09:00

Ден на Дико Илиев в Радио Благоевград

На 15 февруари се навършват 125 години от рождението на Дико Илиев – композитор, диригент, самороден талант, уникално явление в нашата култура.   Днес в Радио Благоевград ще представим творчеството на Дико Илиев, който е автор на десетки хора, маршове, валсове, ръченици, китки за духов оркестър. В предаването „Утро“ с водещ Спаска..

публикувано на 15.02.23 в 08:55