Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перничани ще останат без вода утре

Снимка: БГНЕС

Перник и всички населени места, захранвани от язовир „Студена”, ще останат без вода през целия ден на 18 февруари.

Причината не е авария по водопровода, а неотложни строителни-монтажни дейности на пречиствателната станция, съобщиха от местното ВиК.

Водата ще бъде спряна сутринта, в 8.30 часа. Строително-монтажните дейности ще продължат през целия ден, тъй като трябва да бъде изградена връзка между старата и новата пречиствателни станции, съобщи управителят на ВиК Борислав Иванов. По думите му ремонтът е тежък и перничани трябва да се заредят с търпение.

Водата ще бъде пусната веднага след като екипите приключат работа, обясни Иванов. Реконструкцията на пречиствателната станция е към своя финал. 

Финансирането е в рамите на отпуснатите от правителството в края на миналата година 35 млн. лева за справяне с водната криза в Перник. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ръст на обявите за IT сектора

За пръв път от началото на годината има ръст на обявите за работа за IT сектора, като повишението в броя им е с 50 или с два процента - Това показват данните от ежемесечния анализ на най-големия кариерен сайт у нас за месец юни. Лек ръст на предложенията през месеца се наблюдава и в сектор "Логистика и транспорт" - те са със 100 повече. Данните сочат,..

публикувано на 08.07.24 в 14:28

Корнелия Нинова: Държавата ни е в тежка криза

Разпад на държавността, нефункциониране на институции, а най-важната институция е парламента. Така народният представител от БСП за България, Корнелия Нинова, очерта в Благоевград ситуацията в държавата. Нинова поясни, че към момента невъзможността да се състави кабинет е нефункциониране на изпълнителната власт. "В тежка криза сме, и политическа и..

публикувано на 08.07.24 в 14:08

Започна подаването на заявления за прием в 8-ми клас

От днес до 10 юли се приемат заявления за участие в първи етап на класиране за прием в 8-ми клас. Заявленията могат да се подават в училището, в което ученикът е завършил 7-ми клас, със съдействието на друго училище или онлайн от всяко електронно устройство с достъп до интернет. Точно в 8:00 ч. започна приемът на заявления от  петчленната..

публикувано на 08.07.24 в 12:30

Община Сапарева баня плаща все повече за сметосъбиране заради многото туристи и строителството

Община Сапарева баня плаща все повече за сметосъбиране заради многото туристи. Лятото градът нараства три пъти като население с посетителите, но и при активното строителство в курорта. Това беше казано на последното заседание на Общинския съвет. "Генерираме отпадъци като количество колкото в община Дупница", каза кметът Калин Гелев. По данни на ГРАО..

публикувано на 08.07.24 в 11:28

Очаква се президентът Радев да обяви кога ще връчи втория мандат

Президентът Румен Радев ще обяви в следващите дни кога ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На фона на напрежението в ДПС не е ясно дали от там ще номинират кандидат за премиер, който да получи папката от президента, или ще върнат веднага мандата..

публикувано на 08.07.24 в 10:51

Кампания за събиране на опасни отпадъци в Благоевград

Община Благоевград и "БалБок Инженеринг“ АД организират кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще се проведе в два последователни дни – 09 и 10 юли. Отпадъците ще се приемат в мобилен събирателен пункт за безвъзмездно предаване. На 09.07.2024 г от 10:00 до 12:30 часа на адрес: гр. Благоевград, ул. "Св. Иван Рилски“ и..

публикувано на 08.07.24 в 09:44

"Възраждане" - Перник на протест срещу назначението на новия зам. областен управител

Пернишката структура на "Възраждане" организира протест срещу назначението на младежкия лидер на ДПС в Перник Симеон Гебов за зам. областен управител. Зам. областният управител на Перник Владимир Русев е освободен от поста Протестът е насрочен за 16.30 часа пред сградата на областната администрация в Перник, каза общинският лидер на „Възраждане”..

публикувано на 08.07.24 в 09:33