Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес подновяват търсенето на изгубения скиор в местността "Картала"

Днес в 8 часа продължава издирването на изгубения скиор, който изчезна вчера следобяд в местността "Картала" в Рила над Благоевград, съобщи за Радио Благоевград планинският спасител Георги Ботев. Мъжът е от София, карал е сноуборд извън пистите, уточни Ботев. Сигналът е подаден към 17 часа, вчера. 

В акцията по издирването се е включил благоевградският отряд от 14 души. Поради лошите метеорологични условия търсенето е прекратено един час след полунощ.

Днес в спасителната акция ще се включат представители на отрядите от Благоевград, Банско и София. Обучени кучета също ще издирват изгубения скиор, поясни Георги Ботев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отчитат ръст на заразните болести в Перник

Ръст на заразните заболявания отчитат в област Перник. Регистрираните през изминалата седмица случаи са 28 срещу 5 за предходния 7-дневен период.  Два случая на хепатит Б и три на хепатит С са регистрирани в региона в периода от 13 до 19 май, като случаите са лабораторно потвърдени. Пет деца във възрастовата група от 5 до 19 години са с коклюш. Със..

публикувано на 21.05.24 в 19:51

Кооперативен пазар в Благоевград - от понеделник до събота

В подкрепа на производители и търговци, Община Благоевград и „Пазари“ ЕООД дават възможност за предлагане на продукция на открития пазар шест дни в седмицата. Търговци и производители могат да предлагат своята продукция всяка седмица от понеделник до събота на открития пазар в Благоевград. Целта е да бъде оказана подкрепа на продавачите, както и да..

публикувано на 21.05.24 в 17:22

Дават възможност за предлагане на продукция на пазара в Благоевград шест дни в седмицата

Търговци и производители могат да предлагат своята продукция всяка седмица от понеделник до събота на открития пазар в Благоевград. От една страна целта е да бъде оказана подкрепа на продавачите, а от друга да се разширят възможностите за достъп до пресни, здравословни и местни продукти. За да бъде наета търговска маса, е достатъчно желаещите да..

публикувано на 21.05.24 в 17:06

Благоевградското село Изгрев на протест на 3 юни заради сметището

Благоевградското село Изгрев се готви за протест на 3 юни. Недоволството на хората е заради сметището, което от дълги години тормози жителите на населеното място. „Във всички търговски обекти се събираха подписи, които вече са над 250“, обяви кметът на селото Йордан Китанов. Днес той е разговарял и с кмета Методи Байкушев, който го уверил, че..

публикувано на 21.05.24 в 15:14

НП „Рила“ и ЮЗУ „Н. Рилски“ партньори в Европейския ден на „Натура 2 000“

32 години от създаването на мрежата от защитени територии „Натура 2 000“ в Европейския съюз, отбелязват с редица инициативи еколозите от Национален парк „Рила“.  В събитията се включиха днес и партньорите им от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Целта е да се задълбочат политиките, свързани с опазването на биологичното..

публикувано на 21.05.24 в 13:41

Празнично шествие за 24 май в Гоце Делчев

24 май - Денят на славянската писменост и българската просвета и култура ще бъде отбелязан тържествено в гр. Гоце Делчев. По повод най-българския празник, Община Гоце Делчев и учебните заведения в града организират традиционно празнично шествие, което ще тръгне в 11.00 часа от площад „Гоце Делчев”. То ще премине през улица „Търговска” и ще..

публикувано на 21.05.24 в 13:25

Благоевград изпрати над 100 военнослужещи на мисия в Косово

Благоевград изпрати над 100 военнослужещи за поредна мисия в Косово.  Тържествената церемония се състоя на площад "Георги Измирлиев" в областния център. В тържествения ритуал на площад „Георги Измирлиев“ се включиха военнослужещите, които ще отпътуват за Косово. Официалната церемония се проведе в присъствието на началникa на отбраната..

публикувано на 21.05.24 в 13:24