Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На съд за хулигански действия и побой над непълнолетен в село Самуилово

Снимка: архив

Териториално отделение – Петрич при Районна прокуратура – Благоевград е предало на съд В.Б. (на 38 години) и К.М. (на 30 години) по обвинение за извършено от тях престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Късно вечерта обвиняемият В.Б. управлявал автомобил в посока за с. Самуилово, община Петрич. Мъжът забелязал три момчета, които вървели встрани от пътя. През отворения прозорец направил забележка за пуснатата от телефон музика. Между него и 14-годишния Н.К. възникнало спречкване по този повод. Мъжът спрял колата, доближил младежа и го хванал за дрехата. Приятелите на Н.К. се намесили и ги разтървали.В.Б. решил да нанесе побой на момчетата и ги последвал с автомобила си. Обадил се на приятеля си К.М. за подкрепа, който незабавно пристигнал на място.

Около 23 ч. двамата обвиняеми били в центъра на с. Самуилово. Първоначално В.Б. принудил тримата младежи да се строят в редица и ударил по лицата двама от тях. В съучастие с К.М. нанесъл побой на непълнолетния Г.К. Пострадалият бил транспортиран в болница. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че му били причинени контузии в областта на главата и корема, счупване на носа, множество кръвонасядания и охлузвания.Извършените от обвиняемите непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се отличават с изключителна дързост и цинизъм. 

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

5-годишно дете почина напът за болницата в Благоевград

  Дете на 5 години от село Стоб, община Кочериново, е починало в линейката, докато е транспортирано към Спешното приемно отделение на областната болница в Благоевград. От няколко дни детето не се е чувствало добре, но вчера състоянието му се влошава и родителите му отишли до спешния център в град Рила. По непотвърдена информация, след като е прегледано..

публикувано на 20.05.24 в 10:37

Започва ремонт на моста при парк „Бачиново“

Цялостен ремонт на дървения мост, свързващ Алеята на здравето и езерото при парк „Бачиново“ стартира днес в 10.00 часа. Действията са неотложни, тъй като конструкцията на съоръжението е компрометирана. С цел недопускане на инциденти периметърът около него ще бъде обозначен и обезопасен. Очаква се ремонтът да приключи до 23 май (включително)...

публикувано на 20.05.24 в 09:27

Социалната комисия с извънредно заседание за вдигане на пенсиите

Парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика ще има извънредно заседание днес по точка единствена - разглеждане, обсъждане и гласуване на проекторешение за задължаване на представителите, определени от Министерския съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) - да подкрепят решение за осъвременяване на..

публикувано на 20.05.24 в 09:15

Синдикатите към университетите остават в протестна готовност

Синдикатите към висшите учебни заведения у нас са доволни от преговорите с министрите на облазованието и на финансите. Поради тази причина те се отказаха от насрочения за днес в 11 часа протест пред министерството на финансите в столицата, каза за Радио Благоевград синдикалният лидер в ЮЗУ “Неофит Рилски“, проф. д-р Пелагия Терзийска. Синдикатите са..

публикувано на 20.05.24 в 08:56

ПТП на АМ "Струма"

Движението при км 36 на АМ „Струма“ в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 20.05.24 в 08:45

Вариант номер 1 изтеглиха на втората задължителна матура

Преди минути в Министерството на образованието и науката (МОН) бе изтеглен вариант номер 1 за днешната втора задължителна матура по профилиращ предмет, изучаване в 11 и 12 клас.  На изпита се явяват 26 000 зрелостници в цялата страна.  Останалите 21 000 зрелостници от професионалните гимназии се явяват на изпит за придобиване на професионална..

публикувано на 20.05.24 в 08:33

Облачно с валежи от дъжд

На 20 май облачността ще остане предимно значителна и на места в западната половина от страната ще превалява дъжд, в отделни райони и ще прегърми. До вечерта валежите ще спират. Почти без валежи и с повече слънчеви часове ще е на изток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

публикувано на 20.05.24 в 05:50