Честит 24 май!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Дупница започва ремонт и обновяване на парк “Рила"

Снимка: Кирил Фалин

Община Дупница започва ремонт и обновяване на парк “Рила". 

Целта е подготовка за пролетно-летния сезон. От най-сериозен ремонт се нуждаят санитарните възли. През миналата година те най-често бяха обект на вандалски прояви, тъй като там няма видео камери. Ще бъдат подменени мивките, плочките и вратите в тоалетните. Ще се възстановят липсващите елементи в барбекю-зоната, предвижда се подмяна и на счупени съоръжения за игра.

Вече са поправени унищожените елементи от декоративната ограда на парка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 930 сигнала за изчезнали деца у нас в последните 12 години

250 000 деца изчезват годишно в Европейския Съюз. Това сочи проучване, публикувано от ЕК през 2013 г. Това се равнява на изчезването на едно дете на всеки две минути. Над 85% от изчезналите са избягали от дома си или от институцията, в която са настанени. Всяка година на 25 май светът отбелязва Международния ден на изчезналите деца, посветен на..

публикувано на 25.05.24 в 14:29

Приключи процедурата по удостоверяване на машините за изборите на 9 юни

Министерството на електронното управление приключи процедурата по удостоверяване на машините за изборите на 9 юни, съобщи ресорният министър Валентин Мундров. Той увери, че докладът на експертите е положителен и не се очакват никакви технически проблеми по време на вота. Днес ЦИК започва процедурата по доверено изграждане на софтуера, който ще се..

публикувано на 25.05.24 в 11:14

С множество травми е пострадалият французин в района на Седемте рилски езера

39-годишен французин пострада сериозно вчера в района на Седемте рилски езера. Той има множество счупвания, вследствие на падане от голяма височина, но е стабилизиран. Това съобщиха лекарите от Спешното отделение на болница „Свети Георги" в Пловдив, където е откаран за лечение с военен вертолет "Кугар". Екипажът на вертолета е излетял от..

публикувано на 25.05.24 в 10:36

Румен Радев на посещение в Унгария

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Унгария днес и утре. Българският държавен глава ще бъде посрещнат с официална церемония от унгарския си колега Тамаш Шуйок. Двамата ще проведат среща "на четири очи" в президентския дворец в Будапеща. Задълбочаването на двустранните отношения между България и Унгария в областта на енергетиката,..

публикувано на 25.05.24 в 08:22

Изтичат срокове за подаване на заявления за гласуване

Изтича срокът за подаване на документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. Документи могат да бъдат подавани и по електронен път, като в този случай не се изисква електронен подпис. До днес в общините може да се подава и заявление за гласуване по настоящ адрес. Това може да стане и през..

публикувано на 25.05.24 в 08:17

НС е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО

Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която ще се състои от днес до 27 май. Очаква се за заседанието на Асамблеята да пристигне генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.  В събота и неделя ще заседават комитетите – по икономика и сигурност, по наука и технологии, демокрация и политически комитет...

публикувано на 25.05.24 в 07:46

До 28 градуса в събота

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.  Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°.

публикувано на 25.05.24 в 07:26