Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 фиданки бяха засадени край градския плаж в Кюстендил

Снимка: Светослав Цветанов

Двайсет и пет фиданки от видовете липа и червен кестен засадиха служители от Регионалната дирекция на горите /РДГ/ Кюстендил в района на градския плаж в Кюстендил. Инициативата е по повод Седмицата на гората, а в нея освен горски служители участваха и такива от Община Кюстендил и Регионалния съвет на КНСБ.

 
1 152 дка нови площи са предвидени за залесяване на територията на РДГ през тази година, каза директорът на дирекцията Здравчо Тодоров. През миналата година са били залесени 1 548 нови площи.
   
Вчера приключи срока за участие в конкурса "Красотата на гората", обявен от кюстендилската дирекция, като в него са се включили участници от цялата страна. Предстои да бъдат наградени най-добрите произведения. Днес пък ще бъдат наградени участниците в конкурса на Държавното горско стопанство в Дупница "Гората е живот". На изложба в Община Дупница ще бъдат представени 41 творби.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ЮЗУ „Неофит Рилски“ утре ще остане затворен

 Въпреки решението на браншовите синдикати в сферата на висшето образование да отложат националния протест  в София на 20 май,  повечето държавни университети утре няма да  отворят врати.   Сред тях е и Югозападният университет в Благоевград.  Синдикалните структури в университета потвърдиха, че  въпреки направената организация за участие в..

публикувано на 19.05.24 в 15:07

Благоевград ще се включи в Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ и СПИН

19 май е Международен мемориал на свещи за жертвите на СПИН.  Събитието се провежда всяка третата неделя на м.май и се организира от хора, живеещи с ХИВ от 1983 г. насам.  Това е специално време от годината, за да се помнят онези, които са загубили живота си от СПИН, което помага за мобилизирането на общностите и разбива стигмата около болестта...

публикувано на 19.05.24 в 14:20

АУБ връчи дипломите на випуск 2024

На тържествена церемония бяха връчени дипломите на випуск 2024 на АУБ. За първи път от 30 години насам абсолвентите получиха своите дипломи не както обикновено на открито, а в спортната зала на АУБ заради лошото време. То обаче не успя да помрачи празничната атмосфера. Близки, родители, официални гости присъстваха на най-тържествения момент за..

публикувано на 19.05.24 в 13:09

Възстановено е движението по пътя Банско-Гоце Делчев

Възстановено е движението по пътя Банско - Гоце Делчев при 60-ти км в района на с. Места, където по-рано днес имаше ограничение, поради катастрофа. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. 

публикувано на 19.05.24 в 12:45

Започва „Дупница денс фест“

Шестнадесетото издание на “Дупница денс фест” се провежда днес, като част от “Майските празници на културата”.  Организатор е основателят на “Денс машийн” Александър Димитров. Участват танцьори от Дупница, София, Благоевград, Враца, Шумен, Гоце Делчев. Те демонстрират изпълнения в стил хип-хоп, брейк и модерни танци. Поради лошото време фестивалът..

публикувано на 19.05.24 в 09:26

Сашко от Перник отново се изгуби, откриха го за по-малко от час

Сашко от Перник, който през 2022 г. се изгуби за 9 дни в гората, беше издирван отново от полиция и жандармерия. За щастие, момчето бе намерено за по-малко от час. Това съобщи БиТиВи. Сигнал е получен вчера в 17:45 часа от бащата на Сашко, че при разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир детето се е загубило. В 18:40 часа Сашко е намерен..

публикувано на 19.05.24 в 09:11

Дъждовно време

Днес облачността ще е променлива, често значителна. На много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд. В отделни планински райони от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни и там е възможно да прегърми. В източните райони ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°.

публикувано на 19.05.24 в 07:37