Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Капачки за бъдеще“ в Благоевград

Снимка: Радио Благоевград

Благоевград е един от 22-та български града, където днес продължава  инициативата „Капачки за бъдеще“. Тя цели събирането на капачки за рециклиране и закупуването със средствата от това на първата специализирана детска неонатална линейка. 

При сериозен интерес от 10 часа на парка пред един от големите хипермаркети в Благоевград два минибуса започнаха да се пълнят с бидони и чували с капачки. Всеки  участник в проявата получава на място сертификат. Димитър  Димитров от Благоевград е доброволец в инициативата „Капачки за бъдеще“ и определено  я счита за перспективна и резултатна.Вижте още

Учители вдъхновиха със спомен за Васил Левски и героизма на българския воин

Димитър Гилев и Стефан Стефанов днес гостуваха в Регионална библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. Те изнесоха лекции, посветени на Васил Левски и Балканската война. И двамата са преподаватели по история, които от няколко години обикалят страната, за да запознават хората с малко известни и ненаписани в учебниците факти от българската история...

публикувано на 21.02.24 в 18:24

Кметът Байкушев подписа споразумения за 8 000 000 лева финансиране от МРРБ

Днес кметът на Благоевград подписа първите 7 споразумения за финансиране на инфраструктурни проекти от държавния бюджет на стойности 8 000 000 лева. Средствата са за цялостно обновяване на съответната инфаструктура.  Осигурените средства са за: -   Ремонт и реконструкция на ВиК на ул. „Иван Вазов“ за 928 508 лева. -   Ремонт..

публикувано на 21.02.24 в 15:50

Изградиха младежки център в Перник

Пред приключване е строителството на сградата на Международния младежки център в Перник. Официалното откриване е насрочено за 25 април, а на следващия ден Перник ще бъде домакин на национална конференция с участието на останалите седем младежки центрове в страната.  Макар че все още няма собствена сграда Международният младежки център в Перник развива..

публикувано на 21.02.24 в 15:04

Благотворителен концерт и базар за мартеници в Благоевград

Възпитаници на школите към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ще изнесат благотворителен концерт в подкрепа на благоевградчанката Радка Йончева, която страда от онкологично заболяване и Цветина Грамова, диагностицирана с множествена склероза. Той ще се проведе на 28 февруари от 17.30 часа на пл. „Македония“. На място..

публикувано на 21.02.24 в 14:20

Ремонтират най-старото учебно заведение в Перник

В ход са ремонтните дейности по сградите на най-старото учебно заведение в Перник - VI СУ "Св. св. Кирил и Методий" и ДГ №15 "Райна Княгиня", съобщават от общината. С тях се цели подобряване на енергийните характеристики на двете учебни заведения чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност и трансформацията им в сгради с близко до нулево..

публикувано на 21.02.24 в 14:14

Кметът Методи Байкушев се срещна с директори на детски градини

Кметът Методи Байкушев се срещна с директори на детски градини в Благоевград. "Имате пълната свобода и носите отговорността за създаване на възможно най-добрите условия за развитие децата на Благоевград.  Община Благоевград няма да се намесва в кадровата политика на детските градини, а целта е да се създадат възможно най-добрите условия за..

публикувано на 21.02.24 в 11:51

ГЕРБ оттегли законопроекта си за личните документи

В началото на заседанието председателят на Народното събрание Росен Желязков съобщи, че е оттеглен законопроектът за изменение на Закона за българските лични документи, внесен на 14-и февруари от депутати от ГЕРБ-СДС. Оттеглено е и предложението за удължаване на срока на временната комисия за проучване на факти и обстоятелства, свързани с протеста..

публикувано на 21.02.24 в 11:42