Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зоопаркът в Кюстендил е затворен за посетители

Зоопаркът в Кюстендил е затворен за посетители за неопределено време. Причината е необходимостта от ремонт, казаха от Община Кюстендил. 

По официална информация от Общината зоокътът ще остане затворен до намирането на инвеститор, който да извърши необходимите ремонтни дейности. От Община Кюстендил съобщиха още, че животните там няма да бъдат премествани.

Зоопаркът в Кюстендил е създаден през 1962 година.От средата на 2009 година той се стопанисва от Община Кюстендил, а в него има повече от 50 животни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Авария наруши водоподаването на квартали в Благоевград

Авария на главния довеждащ водопровод  засегна високите квартали на Благоевград и  наруши водоподаването към потребителите.  Още вчера сутринта екипите на „Водоснабдяване и канализация“ успяха да локализират мястото на аварията в района на парк „Бачиново“, чрез микрофонно проследяване на участъка. На самото място е направен изкоп за..

публикувано на 05.06.24 в 10:08

Нова книга на Лазар Ильов представиха в Дупница

Новата книга на Лазар Ильов “Шарени времена” бе представена в Дупница. В Художествената галерия се събраха колеги, приятели и почитатели на автора. Новата му творба представи зам.-кметът Валентина Караганова и прочете поздравителен адрес от кмета Първан Дангов. Книгата съдържа спомените на Лазар Ильов от родния му град. Чрез увлекателен, колоритен и..

публикувано на 05.06.24 в 09:43

"Панорама на училищата" в Благоевград

„Панорама на училищата” ще се проведе днес в Благоевград пред зала „22-ри септември“ от 16:00 до 19:30 часа. В нея ще вземат участие всички училища от Община Благоевград.  Целта на събитието е да предостави информация за приема на ученици на територията на общината  за учебната 2024/2025 година.  По време на Панорамата всяко училище ще има и..

публикувано на 05.06.24 в 07:31

Световният ден на околната среда в Благоевград

Дирекцията на „Национален парк Рила“ и Регионалният исторически музей-Благоевград ще отбележат днес Световния ден на околната среда. В 10.00 часа, в пространството между Музея и Младежки дом, Красимир Андонов, директор на Дирекция „Национален парк Рила“, и Кирил Алексиев – директор на Регионалния исторически музей, ще открият партньорската..

публикувано на 05.06.24 в 07:24

10-и международен детско-юношески театрален фестивал "Жреци на Арлекин" в Перник

Със спектакъла "Следобедни игри" на аржентинската писателка Рома Майо в Перник започва 10-ият международен детско-юношески театрален фестивал "Жреци на Арлекин". Постановката е дело на младежки театър "Мускетарите", който  е домакин на проявата. Тази година във фестивала участват над 500 младежи от 25 театрални състава. Те ще представят 26..

публикувано на 05.06.24 в 07:12

До 33 градуса в сряда

Днес времето ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, има условия и за градушки. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.  Максималните температури ще са между 28° и 33°.

публикувано на 05.06.24 в 07:02

ВиК - авария в Благоевград

Поради авария на довеждащ водопровод, уведомяваме жителите на Благоевград, че  до полунощ водоподаването ще бъде нарушено в  следните райони-ж.к. "Орлова чука",ж.к Еленово, ж.к."  Ален мак" ,  ул. " Бадеми" и село Изгрев . Екипите на " ВиК" са на терен и работят по отстраняването на аварията.

публикувано на 04.06.24 в 20:09