Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха пет нови книги на Катя Кирянова

  Литературен клуб „Огнище” с художествен ръководител Спасимир Тренчев към Народно читалище „Никола Вапцаров 1866” в Благоевград представи пет нови книги на писателката Катерина Кирянова от Петрич.

Пет нови книги,написани през последните две пандемични години, представи писателката Катерина Кирянова пред благоевградската публика. „Тайните на Ева”- с новели и разкази и поетичните „В оковите на любовта” „Незабрава”,”Ангелите не умират” ,”Разделя ни една луна”. Последната книга е посветена на нейния съпруг Асен, който напусна земния си път и сега тя разговаря с него чрез стиховете си.

 Водещ на срещата бе писателката Евгения Йорданова. Фоайето на читалището събра почитатели, приятели и певци, които пеят песни по текст на Катя Кирянова. Тя е автор на повече от 300 песни,голяма част от които станаха хитове на фестивала „Пирин фолк”. Има написани над 50 книги,21 от които за деца. 

 Актьорът Петър Кьосев изпълни нейни стихове, подбрани от книгата й „Ангелите не умират”,посветена на известни личности, до които авторката се е докосвала и с които творчески е общувала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Георги Динев е новият областен управител на Благоевград

Правителството прие решение, с което назначава четирима нови областни управители на областите Благоевград, Видин, Добрич и Плевен. За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Бил е народен представител 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание.  Динев е бил също председател на Общинския съвет – Петрич. 

публикувано на 08.05.24 в 17:50

Областната епизоотична комисия в Кюстендил с мерки срещу разпространението на Инфлуенца по птиците

Епизоотичната обстановка по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците на територията на област Кюстендил е благоприятна. В ОДБХ - Кюстендил не са постъпвали сигнали от граждани и ветеринарни лекари за случаи на съмнение или заболяване при домашни и диви птици. Това обясниха от ОДБХ по време на заседание на Областната епизоотична комисия в Кюстендил...

публикувано на 08.05.24 в 17:40

Наркооранжерия разкриха при спецоперация криминалисти от ОДМВР – Перник

Иззети са над 370 растения в различен стадий на развитие. Двама мъже са задържани до 24 часа, съобщиха от полицията. В хода на акцията криминалистите извършили проверка в стопански двор в радомирското село Долна Диканя и в сградата на бивша мандра. Установени са четири помещения, пригодени за отглеждане на растения от рода на конопа - специално..

публикувано на 08.05.24 в 17:31

Съдия Румяна Митева встъпи в длъжност като председател на Районен съд – Благоевград

Новият председател на Районния съд в Благоевград съдия Румяна Митева встъпи официално в длъжност днес. Тя подписа акта си за встъпване на церемония пред административния ръководител на Окръжен съд – Благоевград съдия Петър Узунов, зам.-председателите на Благоевградския окръжен съд - съдия Лилия Масева и съдия Татяна Андонова, и магистрати от Районен..

публикувано на 08.05.24 в 17:10

Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“

На 10, 11 и 12 май Благоевград ще бъде домакин на „Занаят фест“. Майстори от цялата страна ще възродят българските традиции и фолклор и ще превърнат площад „Македония“ в своеобразна работилница. Очакват се демонстрации на различни занаяти, в това число: пчеларство, везбарство, тъкачество, грънчарство, дърворезба, ножарство и т.н. Най-малките..

публикувано на 08.05.24 в 15:35

Делото за избор на общински съветници в Сандански зацикли

Върховният административен съд (ВАС) отмени решение на Административен съд - Благоевград, с което се потвърждава избора на общински съветници в Сандански и върна делото за ново разглеждане от нов състав. Делото е образувано пред ВАС по две касационни жалби, с които се оспорват истинността на протоколите на Общинска избирателна комисия - Сандански...

публикувано на 08.05.24 в 14:08

През април: Повече работни места за търговия и туризъм

С 5% са се увеличили работните места през април според анализ на най-голямата платформа за предлагане на работа и подбор на персонал. Пазарът на труда отчита усилено търсене на работна сила в търговията и туризма. Търговията, хотелиерството и ресторантьорството търсят най-много служители и работници. Само в тези сектори предложенията са 2200 повече,..

публикувано на 08.05.24 в 14:05