Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боево равенство на стадион “Св. Петър“

В третият си контролен мач отборът на „Банско“ завърши наравно – 2:2 – на своя стадион „Св. Петър“ срещу гостуващия ФК „Кюстендил“. През първата част на мача футболистите на домакините отбелязаха два гола. В 30-ата минута Боби Хазуров, след центриране на новопривлечения бразилец Том, отблизо изпрати топката във вратата зад Захари Димитров. Десет минути по-късно Том се възползва от груба грешка на резервния 17-годишен футболист Цветелин Стоичков, отне топката и сам срещу вратаря направи резултата 2:0. След почивката гостите имаха определено надмощие, контролираха положението и  кюстендилските юноши Димитър Терзийски и Любослав Любомиров, при две атаки,  се разписаха за крайното 2:2.

След мача старши треньорът на ФК „Кюстендил“ Николай Николов-Чезето определено бе доволен от контролната среща: „Ако трябва да бъда честен, това е добър резултат за нашия отбор. Видях доста наши грешки, доста слабости, които трябва да изчистим. Но и немалко  положителни неща видях. Чудесна контрола срещу един добър тим. Колкото до селекцията, при нас тя е отворен процес. До момента имаме две сигурни нови попълнения – Ивайло Стоянов и Лионел Матадос. Имаме хора на проби, до края на другата седмица ще уточним нещата. Контролите ни до края на лятната подготовка: в сряда, 21 юли, играем в Кюстендил със „Сливнишки герой“, следващата събота (24 юли) – ще играем с „Пирин“ (Разлог), като предстои да уточним мястото на мача. След това имаме още две проверки – на 28 юли с втория отбор на „Пирин“ (Благоевград), и с „Ботев“ (Ихтиман) – на 31 юли. Имам уверението на Виктор Анастасов, че ще се прибере за първенството в Югозападната лига. Евгени Зюмбулев ще се оправи – така още двама състезатели са ясни. Напуснаха ни много хора от халфовата линия, главно там търсим нови попълнения. Там е и основният проблем. Колкото до вратарския пост – със Захари Димитров уточнихме  детайлите. От понеделник (19 юли) той може да се смята за третото ново попълнение във ФК „Кюстендил“.

Що се отнася до играта ни в контролите, нещата вървят нормално, продължаваме да правим обаче много  грешки. Даже понякога се изненадвам как съумяваме да държим топката, при положение, че имаме толкова много нови футболисти на проби в момента. Нашият стил е такъв – опитваме повече да държим топката и се изненадвам, че отново успяваме да наложим този свой стил. Но се получават доста грешки, когато загубим топката и съперникът ни тръгне в атака. Ние ще останем верни на стила си на игра от миналия сезон. Той е печеливш, красив. Защо да го променяме, носи ни успех, ще продължим да бъдем верни на себе си.“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Тестват сирените в Благоевград

Днес ще бъдат тествани сирените на територията на община Благоевград. От 9.00 ч. до 16.00 ч. ще се извърши профилактика на системата за ранно предупреждение и оповестяване на територията на града и малките населени места, съобщиха от общинския пресцентър.

публикувано на 29.03.24 в 07:34

Възможни прекъсвания на сигнала за района на Благоевград

Днес /29.03.2024/, между 09:00 и 17:00 часа, поради планирана техническа профилактика на предавателя излъчващ на честота 103.2MHz ултракъси вълни за района на Благоевград, са възможни прекъсвания на сигнала. По време на профилактиката може да слушате програмата на Радио Благоевград през сайта binar.bg.

публикувано на 29.03.24 в 07:31

Отново слънчево и топло

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температурите още ще се повишат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София – около 21°. В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около..

публикувано на 29.03.24 в 05:37

Сградата на Община Благоевград ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО

На 29 март – датата, на която преди 20 години страната ни стана член на НАТО, в 19:00 часа сградата на Община Благоевград ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО.  Инициативата е част от Националната програма за отбелязване на тази важна за България годишнина.

публикувано на 29.03.24 в 05:35

Протест срещу изграждането на соларни паркове върху земеделски земи се проведе в Кюстендил

Граждански протест срещу изграждането на фотоволтаици върху земеделски земи се проведе в Кюстендил пред сградата на общината.  Хората се обявиха против изграждането на соларни паркове върху земеделски площи. Според тях плодородната земя не заслужава подобно отношение. Хората събрали се на протеста изразиха надежда местната управа да спре..

публикувано на 28.03.24 в 20:16

В Кюстендил: Изложба в помощ на ученици с финансови затруднения

Ученици от Природо-математическата гимназия в Кюстендил подредиха изложба в помощ на свои съученици с финансови затруднения. Рисунките на децата бяха подредени пред залата, където в момента се провежда редовно заседание на Общинския съвет в Кюстендил. Това е втора поредна инициатива за тази година, разказаха учениците. За първи март те приготвили и..

публикувано на 28.03.24 в 15:03

Община Кюстендил предоставя финансова помощ за водното дружество

Общината в Кюстендил ще инвестира в купуването на водопроводни тръби, за да бъде решен проблемът с честите аварии по "ВиК"-мрежата в кюстендилския квартал "Запад". Общината ще купи материалите за израждането на ново трасе от 350 м, а "Кюстендилска вода", която е с 100 процента държавно участие, ще участва с труд и с техника. "Само за последните дни..

публикувано на 28.03.24 в 14:49