Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ФК “Пирин“ – реализъм и самочувствие

Три дни преди старта на „Пирин“ в новия сезон на Първа футболна лига, главният мениджър Уорън Фийни и един от най-класните играчи отбора  – Станислав Манолев, дадоха пресконференция за медиите. По отношение на поставените пред отбора цели Фийни е реалист и прагматик:

„Трудно е в Първа лига да се поставят някакви по-конкретни цели, защото в групата има много силни отбори с качествени състави. Аз и миналият сезон казвах, че в „Пирин“ са похарчени пари, но за привличането на стойностни футболисти и за да има качество вместо количество в нашия състав. това е много важно и ни помага сега, в елита, да бъдем равностойни на по-голямата част от отборите. Да, има наистина големи отбори с богати състави. Но аз не се интересувам толкова от това какво представляват те, а по-скоро от това какво ще покажем ние на терена и какво ще демонстрираме като игра и като цялостно представяне в Първа лига. С „Ботев“(Пд) мачът, при всички  положения, ще бъде труден. Всеки един мач в елита, впрочем, се очаква да бъде труден за нас. Но ние не се интересуваме толкова от съперника ни. Знаем, че разполага с добри ,финансово са стабилни, подсилили са се с нови двама футболисти. За нас най-важното е ние как ще играем срещу „Ботев“.

Колкото до отсъствието от отбора на Александър Дюлгеров, не бива много да се притесняваме, защото имаме един фантастичен  десен бек, който може да покрие отсъствието на Дюлгеров – това е Станислав Манолев. Казано на шега ,колкото по-стар става, толкова е по-добър“

Днешните новини за състоянието на Александър Дюлгеров са доста по-добри  от онова, което очаквахме в началото. Това е позитивното, но като цяло „Пирин“ има достатъчно добри играчи, които да играят на мястото на контузените.

Заради контузия ще отсъства и капитанът на отбора  Николай Бодуров. Той стана щастлив баща – роди му се втора дъщеря ,която ще носи красивото име Велизара. Да му е честита и да го радва!

Станислав Манолев, провокиран от шеговит журналистически въпрос ще взима ли „Пирин“ в новия сезон купата, отговори също с чувство за хумор:“ Не само купата, всичко ще вземем“. А след това, с нужния реализъм, но и с основателно самочувствие, добави:

„Направихме една доста добра подготовка –  с доста контроли, доста тренировки. Готови сме 100 % да влезем в сезона. За мача с „Ботев“(Пловдив) –  те привлякоха доста нови момчета, не ги познаваме, не сме ги гледали. Да ви кажа честно –  не ни интересуват. Всичко си зависи от нас. Така че в Пловдив срещу „Ботев“ излизаме за победа. „Пирин“ няма да играе като нова, а като завърнал се в елита тим. „Пирин“ е от