Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Благоевград предоставя минерална вода на гражданите в горещите дни

По разпореждане на кмета на община Благоевград Илко Стоянов стартира кампания за осигуряване на минерална вода през горещите дни, съобщават от Пресцентъра на Община Благоевград.

Синоптиците прогнозират рекордно високи температури в следващите дни, затова общинското ръководство предприема инициативата по осигуряване на минерална вода на гражданите съвместно с "Еко Ботълс" ЕООД.

Акцията съвпада и с времето, през което питейната вода в Благоевград не е годна за пиене заради плановото почистване и дезинфекция на резервоар "Чакалица" от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД – Благоевград.

От 27 юли 2021 година (вторник) диспенсъри с минерална вода са разположени на три пункта в града – това са едни от най-оживените пространства: площада пред ЛАРГО МОЛ, в началото на пешеходната зона на улица "Тодор Александров" – магазин БИЛЛА и пред административната сграда на Община Благоевград, плoщад “Георги Измирлиев“№1.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Диана Рускова от Разлог с първа награда на Националния конкурс „Бог е любов“

96 ученици от Пиринско взеха участие в областния кръг на  22-ия Национален конкурс с мото „Бог е любов“. Той се организира всяка година от Българската православна църква и Министерството на образованието и науката.  На областно ниво бяха наградени 30 участници от 1-ви до 12-ти клас, разпределени в различни възрастови групи. Диана Рускова от..

публикувано на 05.06.24 в 21:37
Сн. Община Перник

Започна изграждането на новия пешеходен мост над река Струма при Перник

Започна изграждането на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“  в Перник, съобщиха от общината. От днес фирмата изпълнител стартира дейностите по изграждането на мостовите колони. Работата се извършва със специализирана техника, заради която се налага временна организация на..

публикувано на 05.06.24 в 19:31

Училищна панорама в Благоевград

Всички учебни заведения от основния и среден курс на обучение на територията на общината се включиха днес в Панаира на училищата в Благоевград. Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бе основен организатор на събитието, с подкрепата на местната общинска администрация. 15 училища демонстрираха своите..

публикувано на 05.06.24 в 18:27

Кюстендил става част от първата в България водородна долина

Общината в Кюстендил ще задълбочи сътрудничеството си с Тракийския университет в няколко сфери.  Една от областите е проект за създаване на първата в България водородна долина. За целта е необходимо да се обсъди и гласува на Общински съвет на урбанизирана територия да се изгради фотоволтаичен парк, който да произвежда зелен водород, разказа кметът на..

публикувано на 05.06.24 в 17:14

В Кюстендил пристигнаха бюлетините за изборите на 9 юни

В Областната администрация в Кюстендил доставиха бюлетините за изборите на 9 юни. Бюлетините ще се охраняват в определените със заповед на областния управител помещения в сградата на Областната администрация в Кюстендил. Броят на избирателите по постоянен адрес по предварителни избирателни списъци за изборите за Европейски парламент в областта са..

публикувано на 05.06.24 в 15:32

В Световния ден на околната среда – колоритен празник за децата на Благоевград

Дирекция Национален парк „Рила“ и Регионалния исторически музей организираха истински празник за децата на Благоевград по повод Световния ден на околната среда – 5 юни. Екологичният празник, обединяващ милиони хора по света в желанието и усилията им за защита на Земята. В събитието се включиха и партньори от Национален парк „Пирин“, природните..

публикувано на 05.06.24 в 15:20

МО отново заяви, че няма да праща военнослужещи в Украйна

България няма да изпраща военнослужещи на територията на Украйна, заявиха отново от Министерството на отбраната. От там припомнят, че подобно решение е от правомощията на парламента.  От министерството припомнят, че страната ни е решила да участва в тренировъчната мисия на Европейския съюз за подпомагане на Украйна.  Твърденията, че България ще..

публикувано на 05.06.24 в 14:40