🎂 Честит рожден ден, Радио Благоевград!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Млади актьори на сцената на Радио Благоевград

Ефирът на Радио Благоевград се превърна в театрална сцена

Радио  Благоевград спази традицията всеки четвъртък да бъде извън студиото. Лошото време днес не спря екипа ни.

Заедно се потопихме в енигматичния свят на театъра. Усмивки, красиви слова за театралното изкуство и поезия: така ни посрещнаха младите таланти от школата към Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

Магията на голямата сцена, изяществото и значението ѝ за най-малките, това споделиха с нас ръководителите на театралната школа – Теодор Куков и Биляна Дилкова.

Младите актьори Флора, Дара, Георги, Божидара, Светлозара и Вилиан ни разказаха за първия си досег с театъра и как се е зародила любовта им към сценичното изкуство.

Те демонстрираха малка част от актьорските си умения, но ни показаха и други свои таланти. Докоснахме се до нежността на поезията, като чухме лични произведения на две от бъдещите актриси.

Заместник-директорът на драматичния театър Севар Иванов напомни, че до края на месец септември се набират нови желаещи за театралната школа. Повече информация може да получите на касата на театъра или чрез социалните мрежи.

Помнете, че животът е сцена. Играйте със сърце. 


Галерия

Вижте още

50 години Радио Благоевград - половин век любов!

Животът се ражда, благодарение на любовта между двама родители. Животът на Радио Благоевград е, благодарение на  доверието и любовта, изградени в годините, между слушателите и радиото. Десетки журналисти, новинари, репортери, музикални редактории, звукорежисьори, технически екипи и още, и още хора, които в един или друг момент са..

публикувано на 11.12.23 в 05:00

Общинският съвет по наркотични вещества „Подари време“ на възрастни хора от Благоевград

Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград се включи в съвместната инициатива на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия под надслов „Подари време“. Баница с късмети, свежи плодове, искрени усмивки и много топлина внесоха в дома „Света Петка“ представителите на ОБСНВ – Благоевград, начело с председателя Магдалена Рахова. За..

публикувано на 08.12.23 в 11:55

Капитанът на ФК “Пирин“ и деца от „Вечерница“ подкрепиха инициативата „Подари време“

Капитанът на ФК „Пирин“ Александър Дюлгеров и деца от ДГ 8 „Вечерница“ в Благоевград подкрепиха инициативата „Подари време“, която е съвместна на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия. Днес футболистът и децата гостуваха на Дома за стари хора „Св. Петка“ в благоевградския квартал „Струмско“. Възпитаниците на 3-та  група „Котенца“  от ДГ 8..

публикувано на 07.12.23 в 11:53

„Подари време“ с ученици от ПГТЛП Благоевград

Продължава съвместната инициатива на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия под надслов „Подари време“. В днешния празничен ден - Никулден ученици от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ – Благоевград гостуваха на Дома за стари хора „Св. Петка“ в кв. „Струмско“. Те им донесоха хлебен шаран, кекс, питка, а пред..

публикувано на 06.12.23 в 15:28

Неврокопският митрополит Серафим в емоционална среща с възрастните хора в Благоевград

Днес се проведе вторият ден от съвместната инициатива на Радио Благоевград и Неврокопска митрополия „Подари време“. Тя е с насоченост към обитателите на Дома за стари хора „Света Петка“ в Благоевград, като цели преди настъпването на най-светлите дни от годината – тези, отбелязващи Рождество Христово, сивият делник на възрастните хора да се превърне..

публикувано на 05.12.23 в 17:50

Стартира благотворителната инициатива „Подари време“

Официално стартира благотворителната инициатива на Неврокопската митрополия и Радио Благоевград „Подари време“, организирана в навечерието на Рождество Христово и по повод юбилея на Радиото на Югозапада. В течение на две седмици, делникът на обитателите на Дома за стари хора в кв. „Струмско“ ще се превърне в празник, благодарение на гостите и на..

публикувано на 04.12.23 в 13:11

"Подари време" – нова инициатива и рубрика

    Голяма част от възрастните, настанени в социални заведения, прекарват дните си в изолация и самота. Онова, което най-много им липсва е внимание, пълноценно общуване извън общността и усещането, че си полезен. Всеки от нас може да промени това като отдели от свободното си време. „Подари време“ е името на съвместната благотворителна инициатива..

публикувано на 01.12.23 в 14:57