🎂 Честит рожден ден, Радио Благоевград!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Аларма Югозапад“ – новото предаване за култура по Радио Благоевград

2
Цветан Цветанов
Снимка: Ани Васева

 Ново седмично предаване “тръгва” в ефир тази вечер. „Аларма Югозапад“ е специална едночасова версия на добре познатата вече 13 години вечерна линия на програма „Христо Ботев“ „Аларма“ и ще се излъчва всеки понеделник от 23:00ч. до полунощ на вълните на Радио Благоевград. Водещ е Цветан Цветанов, когото слушателите познават не само като един от основните гласове на Ботевската „Аларма“, но и като създател на музикалния фестивал и серията радиоконцерти „Аларма Пънк Джаз“ (линк - https://www.facebook.com/alarmafest ) и на 24-часовия музикален канал за „странна и прекрасна музика“ „Пънк Джаз“ (линк - http://player.bnr.bg/?p=14 ) на Радио Бинар.

  Югозападната „Аларма“, както и предаването-майка, макар да има свой характерен музикален облик, няма да бъде строго музикално, а ще се фокусира и върху различни явления от областта литературата, киното, съвременните изкуства. Една от основните мисии и насоки ще бъде и търсенето на пресечни точки между различните култури на Балканите, които въпреки географската близост и общото историческо минало, често не се познават достатъчно добре.

  Първото издание е малко “по-колажно”- поради манифестния си характер. В него са включени документални записи от концерта на сръбския джаз пианист Деян Илиич, организиран съвместно от „Аларма Пънк Джаз“ и Радио Благоевград през 2019 година, както и кратки интервюта с трима от най-изявените интерпретатори на Джими Хендрикс, участвали на фестивала „Нишвил Джаз“ този август – Нюен Ли, Стенли Джордан и Жан-Пол Борели.

  На добър час на „Аларма Югозапад“ в ефира на Радио Благоевград!


Галерия

Вижте още

50 години Радио Благоевград - половин век любов!

Животът се ражда, благодарение на любовта между двама родители. Животът на Радио Благоевград е, благодарение на  доверието и любовта, изградени в годините, между слушателите и радиото. Десетки журналисти, новинари, репортери, музикални редактории, звукорежисьори, технически екипи и още, и още хора, които в един или друг момент са..

публикувано на 11.12.23 в 05:00

Общинският съвет по наркотични вещества „Подари време“ на възрастни хора от Благоевград

Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград се включи в съвместната инициатива на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия под надслов „Подари време“. Баница с късмети, свежи плодове, искрени усмивки и много топлина внесоха в дома „Света Петка“ представителите на ОБСНВ – Благоевград, начело с председателя Магдалена Рахова. За..

публикувано на 08.12.23 в 11:55

Капитанът на ФК “Пирин“ и деца от „Вечерница“ подкрепиха инициативата „Подари време“

Капитанът на ФК „Пирин“ Александър Дюлгеров и деца от ДГ 8 „Вечерница“ в Благоевград подкрепиха инициативата „Подари време“, която е съвместна на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия. Днес футболистът и децата гостуваха на Дома за стари хора „Св. Петка“ в благоевградския квартал „Струмско“. Възпитаниците на 3-та  група „Котенца“  от ДГ 8..

публикувано на 07.12.23 в 11:53

„Подари време“ с ученици от ПГТЛП Благоевград

Продължава съвместната инициатива на Радио Благоевград и Неврокопската митрополия под надслов „Подари време“. В днешния празничен ден - Никулден ученици от Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ – Благоевград гостуваха на Дома за стари хора „Св. Петка“ в кв. „Струмско“. Те им донесоха хлебен шаран, кекс, питка, а пред..

публикувано на 06.12.23 в 15:28

Неврокопският митрополит Серафим в емоционална среща с възрастните хора в Благоевград

Днес се проведе вторият ден от съвместната инициатива на Радио Благоевград и Неврокопска митрополия „Подари време“. Тя е с насоченост към обитателите на Дома за стари хора „Света Петка“ в Благоевград, като цели преди настъпването на най-светлите дни от годината – тези, отбелязващи Рождество Христово, сивият делник на възрастните хора да се превърне..

публикувано на 05.12.23 в 17:50

Стартира благотворителната инициатива „Подари време“

Официално стартира благотворителната инициатива на Неврокопската митрополия и Радио Благоевград „Подари време“, организирана в навечерието на Рождество Христово и по повод юбилея на Радиото на Югозапада. В течение на две седмици, делникът на обитателите на Дома за стари хора в кв. „Струмско“ ще се превърне в празник, благодарение на гостите и на..

публикувано на 04.12.23 в 13:11

"Подари време" – нова инициатива и рубрика

    Голяма част от възрастните, настанени в социални заведения, прекарват дните си в изолация и самота. Онова, което най-много им липсва е внимание, пълноценно общуване извън общността и усещането, че си полезен. Всеки от нас може да промени това като отдели от свободното си време. „Подари време“ е името на съвместната благотворителна инициатива..

публикувано на 01.12.23 в 14:57