Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Златното момиче на българската борба

Световната шампионка по борба в категория 59 кг от Осло Биляна Дудова, студентка в четвърти курс „Треньорски профил“ във факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград, дойде да се срещне с ректора на висшето учебно заведение професор Борислав Юруков и да сподели радостта от огромния си успех със своите преподаватели. Единствената златна медалистка на България от шампионата на планетата получи почетен плакет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ като награда за титлата и полуляризиране името на учебното заведение в България и по света.

За изстрадания път към успеха, премълчаните усилия, радоста да чуеш българския химн като шампион на планетата, академичната кариера в името на борбата, чуйте звуковия файл с Биляна Дудова.


Вижте още

Среща с безработни организира в Трън Бюрото по труда в Перник

Събитието е в рамките на националната информационна кампания”Да работиш /Е/ ЯКО” и ще се проведе на 24 март от 13 часа на площад „Владо Тричков”.  Инициативата се реализира по проект  "Започвам работа", финансиран по Програма "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 г. и цели  да мотивира за активно поведение на пазара на труда икономически..

публикувано на 20.03.23 в 17:56

Областният управител обеща на живеещите на ул. „Митрополит Борис“ и ул. „Христо Силянов“ да не оспорва решението на ОбС-Благоевград в съда

На среща, организирана днес от областния управител Стоян Христов с живеещите на ул. „Митрополит Борис“ и ул. „Христо Силянов“ в Благоевград, бяха изяснени мотивите, с които юристите на Областна администрация Благоевград върнаха за ново разглеждане решението на Общински съвет. Областният управител пожела да се срещне с хората, за да..

публикувано на 20.03.23 в 17:50

Фалстарт на електронния прием в детските градинив Благоевград

Техническата неизправност е регистрирана до 9:29 мин. днес при стартирането на електронното подаване на заявления за прием в детските градини. Това  съобщи на брифинг днес кметът на община Благоевград Илко Стоянов. Той уточни, че подадените заявления по електронен път са 380, само 8 са подадени на място в детските заведения.  „Естествено, има някои..

публикувано на 20.03.23 в 16:13

Първи заявления за саниране на сгради в Благоевград

Първите заявления за кандидатстване по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ вече са входирани в деловодството на Община Благоевград. С цел нормалното протичане на процеса и постигане на оптимални резултати, специално сформиран екип оказва необходимата логистична подкрепа на кандидатите,..

публикувано на 20.03.23 в 13:09

Обучават членовете на секционните избирателни комисии в Перник

Започва обучението на членовете на секционните избирателни комисии в Перник за предстоящите на 2 април парламентарни избори. То ще се проведе присъствено по общини по предварително определен график, а обучители ще бъдат представители на РИК. В община Перник обучението ще бъде в зала „Панорама” в четири последователни дни - от 23 до 26 март включително...

публикувано на 20.03.23 в 12:29

Реконструкция на Дома за стари хора в Радомир

Реконструкция на Дома за стари хора планират в Радомир. За финансиране на строителните дейности и доставката на оборудване и обзавеждане, общината ще кандидатства за средства по Плана за възстановяване и устойчивост.  Сградата, в която се помещава домът, е 8-етажна със сутерен. На първия етаж ще бъдат обособени зони за хора в неравностойно положение, а..

публикувано на 20.03.23 в 11:13

Астрономическата пролет настъпва днес

Астрономическата пролет настъпва днес у нас в 23:24 часа. Това е и денят на пролетното равноденствие, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Астрономически пролетта започва с пролетното равноденствие - около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември в Южното полукълбо. Пролетта завършва с лятното слънцестоене..

публикувано на 20.03.23 в 09:39