🎂 2 дни до рождения ни ден!

Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Двама задържани за купуване на гласове в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Полицията в Благоевград е задържала двама души по време на акция срещу нарушаване на избирателните права на гражданите. Избирателни списъци с имена на хора и личните им данни са открити в търговски обект в благоевградското село Лешко при специализирана акция на полицията срещу купения вот. Собственикът на магазина е задържан за 24 часа, а прокуратурата е образувала досъдебно производство. За разпит в полицията е бил отведен и кандидат за народен представител, който по-късно е бил освободен, тъй като се ползва с имунитет. Все още няма решение дали ще бъде внесено искане до прокуратурата за отнемане на имунитета му. По време на полицейската операция на излизане от предизборния щаб на една от партиите е била установена жена, която е прибирала получените от офиса пари. Тя е направила признание, че е взела сумата срещу обещание за гласуване. Образувано е досъдебно производство. 


Вижте още

В Перник: Родители алармират, че децата им са тормозени

Родители на първокласници от Седмо основно училище в Перник алармират в социалната мрежа, че децата са им подложени на ежедневен тормоз от тяхна съученичка. Момичето се държало агресивно спрямо учениците и учителите, крещяло в час, посягало на съучениците си, имало склонност и към самонараняване. Подавани са жалби до различни..

публикувано на 08.12.23 в 16:29

Изложбата "По пътя" беше представена в Кюстендил

Изложба живопис "По пътя" на художника Георги Андонов беше открита в художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Творецът показва общо 49 свои произведения, предимно в голям формат. Георги Андонов е роден 1955 г. в Кюстендил. Работи в областта на живописта и иконографията. Участва активно в художествения живот в България,..

публикувано на 08.12.23 в 15:50

Общинските съветници със заплата 1300 лв., както досега

Общинските съветници в Благоевград ще получават месечно възнаграждение в размер на 1 300 лева. Това стана ясно от пресконференцията на председателя на местния парламент Радослав Тасков и председателя на временната комисия по изготвянето на Правилника за дейността на Общинския съвет Антоанета Богданова.   На второто заседание на временната..

публикувано на 08.12.23 в 15:25

Омбудсманът с приемна за гражданите в Благоевград

Екип на омбудсмана Диана Ковачева, воден от заместник-омбудсмана Елена Чернева – Маркова, организират приемна за гражданите от Благоевград и региона.  Тя ще се проведе на 13 декември 2023 г. (сряда) от 11.00 ч. в конферентната зала на Областната администрация. Телефони за предварително записване за консултации в приемната: 0879 596 358; 02/ 81 06..

публикувано на 08.12.23 в 14:23

Насрочиха ново заседание по делото "Дупнишка популярна каса"

Окръжният съд в Кюстендил насрочи разпоредително заседание по делото, известно като  "Дупнишка популярна каса". То е насрочено за 10 януари от 10:00 часа. Делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за..

публикувано на 08.12.23 в 13:48

Празник на радомирската кавърма

Празник на радомирската кавърма ще предхожда запалването на светлинките на коледната елха в Радомир. Един от най-колоритните готвачи у нас, Ути Бъчваров ще гостува в града с най-големия тиган в България, за да приготви за първи път над 800 порции кавърма. Кулинарното шоу ще започне в 12 часа на 9 декември.  Заедно с това майсторите от Радомирско се..

публикувано на 08.12.23 в 13:19

Разлог грейна с магията на коледна светлина

Вчера малки и пораснали деца посрещнаха на централен площад “Преображение” Дядо Коледа, Снежанка и Снежко, за да запалят заедно коледните светлини на Разлог. По време на приказно веселие - с много танци, песни и игри, обратното броене до запалване на коледните светлини постави кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, който пожела на..

публикувано на 08.12.23 в 11:17