Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честит рожден ден Радио Благоевград!

48-и рожден ден за Радио Благоевград – специален ден, наситен с емоции, изпълнен със сърдечни и топли пожелания. Една сериозна творческа биография, в която медията ежедневно доказва, че е близо до хората и техните проблеми, до моментите за радост и усмивки.

Благодарим за доверието на всичките ни многобройни слушатели и Ви каним да бъдете част от празника на Радио Благоевград днес!

На 11 декември празникът в ефира на радио Благоевград ще започнем с лъчезарната Снежина Цветанова и предаването „С усмивка в събота“. В празничното издание ще съберем усмихнатите истории на колегите, които са част от семейството на Радио Благоевград. В рубриката „Полезно е да знаем“ Джули и Зари – малките феи на знанието, които всеки път изненадват с различни любопитни факти, ще ни запознаят с историята на Радио Благоевград.


Учениците от „Тийн Зона“ са подготвили репортерска акция в ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград. По повод рождения ден на Радио Благоевград те ще попитат „Каква е новината, която младите искат да чуят по радиото?“.


За нашето добро настроение ще се погрижат музикалните редактори на Радио Благоевград, които ще гостуват в предаването „Шарения“ с водещ Георги Пасков. Празничната събота ще бъде очаквана и неочаквана. Петя Христова, позната от предаването „Евротоп“, Мила Иванова, която разкрива магията на класическата музика, Даниела Маринова, която с любимите ни народни песни всяка неделя ни извежда на мегдана, изненади очакваме и от най-младия колега Милко Бошнаков.


В празничния ден ще бъде изтеглен и победителят от играта на страницата на Facebook на Радио Благоевград. Точно в 14:30 ще разберем кой печели радиоприемник с USB, TF, MP3 Player. Всички, любопитни могат да проследят томболата във Facebook.


"БНР - Радио Благоевград днес на 48 години, 33 от които мога да разкажа, защото са част от живота ми и почти цял един професионален път - като репортер, водещ на младежко предаване, като първи водещ на първото в медията предаване за политика, създадено в онова романтично време на надежди след падането на Берлинската стена, при това повече от 15 години, като отговорен редактор, главен редактор и най-накрая като водещ на предаването за изкуство и култура "Арт сезони", чието издание на 11 декември приключи преди минути. Голямо вълнение. Голям любовен роман... с все още недописани страници. Нека винаги да е Пролет, Лято, Есен и дори Зима, и отново, и отново... в нашата дълга история с аудиторията ни, заради, която е всичко това! Честит празник на слушателите ни и на вас, колеги! Пожелавам на всички вяра, характер и винаги изправен гръбнак!" Това пожелава Любима Бучинска по повод 48 рожден ден на Радио Благоевград.


Празникът на Радио Благоевград ще пренесем и в предаването „Ефир за приятели“, където Зоя Караджова е събрала букет от прекрасните пожелания на колегите от екипа на медията. Специален гост на предаването ще бъде Рина Далева, директор на Радио Благоевград. Подготвили сме игра с награди и много изненади.


На 11 декември честит празник пожелаваме и на Здравка Михайлова, звукорежисьор в Радио Благоевград от цели 33 години.


Близо половин век екипът на радиото продължава да запазва и развива доверието в обществената медия чрез обективност, точност, динамичност и висок професионализъм в работата си, да бъде част от ежедневието на всеки свой слушател, като му представя пълната картина на случващото се в Югозападна България. Той се ръководи от принципа, че добрата медия е тази, която дава решение или пък намира хора, които да споделят решение. 

Празникът на Радиото на Югозапада – запечатан в снимки!

На 11 декември 1973 година точно в 14:30 часа в ефира за първи път прозвучава сигналът на Радио Благоевград, създаден по мотиви на песента „Пирине, Пирин планино“. Официалното откриване се предава на живо по програма „Хоризонт“ на Българското национално радио. „Драги слушатели, нашият микрофон се намира на площад „Македония” в Благоевград, където започна тържеството на трудещите се от града по случай откриването на най-младата радиостанция у нас – Радио Благоевград”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21

Дискусия с представители на земеделския бизнес

На 20 март (сряда) от 11:00 до 12:00 часа, в Голямото концертно студио на БНР Радио Благоевград ще се проведе регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент. По време на събитието ще се дискутират две основни теми: „С какво и как членството на..

публикувано на 19.03.24 в 11:56

„Звезди в Радиото – 2024”

Представяме на вниманието Ви тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”, в който имате възможност да участвате. „Звезди в Радиото – 2024” на 30 и 31 март 2024 г. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела –..

публикувано на 14.02.24 в 10:30

Българският фармацевтичен съюз награди журналистката Лалка Радкова и Радио Благоевград

Журналистът Лалка Радкова от БНР - Радио Благоевград и директорът на Радиото на Югозапада, Рина Далева, получиха отличия и почетни грамоти от  ръководството на Българският фармацевтичен съюз. Съюзът даде висока оценка за работата на Лалка Радкова с ресор "Здравеопазване". Зам. председателят на Регионалната лекарска колегия в Благоевград, Константин..

публикувано на 10.02.24 в 17:03

С репортерска акция Радио Благоевград почете рождения ден на БНР

Жители и гости на областния център бяха зарадвани с подаръци - календари с логото на обществената медия.  Слушателите определят БНР като символ на началото, на традицията, която с времето се модернизира и в крак с времето отговаря на всички съвременни условия при наличието на конкуренция в медийното пространство.  БНР е доказало през годините, че е..

публикувано на 25.01.24 в 14:01