Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват ски сезона на „Картала“

На 24 декември ще бъде открит ски сезонът в Ски парк „Картала“ над Благоевград. Работното време в първия ден ще бъде до 14 часа. На Коледа пистите ще работят от 9 до 16.30 часа, а на 31 декември до 14.00 часа. В първия ден от новата година работното време ще бъде от 9 до 16.30 часа. Нормалното работно време на съоръженията през целия сезон ще е от 8.30 до 16.30 часа.

„Изградихме инсталация за изкуствен сняг, което ще даде възможност за дълъг ски сезон. Самата система е разположена в долната част на пистата, от междинна до долна станция. Уредите за производство на изкуствен сняг са 35, което означава, че ще имаме добра снежна покривка. Имаме договор с пистова планинска служба, която охранява ски зоната, за осигуряване безопасността на туристите. Извън зоната се охранява от Планинска служба – Благоевград", каза в интервю за Радио Благоевград управителят на ски парка Илия Ризов.


Вижте още

Предимно слънчево време

На 27 февруари над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Преди обяд в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб  вятър от североизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 14° и 19°.

публикувано на 27.02.24 в 05:37

Областният управител проведе работна среща във връзка с осигуряване на безопасността на движение в тунел „Железница“

Една седмица след откриването на тунел „Железница“ областният управител Мария Димова свика работна среща с ръководителите на част от структурите, участващи е Областната комисия по безопасност на движение по пътищата и кметовете на Община Благоевград и Община Симитли. По време на срещата б