Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват качеството на въздуха около ТЕЦ „Република” в Перник

| обновено на 22.01.22 в 22:23

Мобилна автоматична станция следи за качеството на атмосферния въздух в района на ТЕЦ „Република” в Перник, съобщиха от РИОСВ – София. Тя е позиционирана след извършени проверки по сигнали за замърсяване в края на миналата седмица и ще остане там до 3 февруари.

При направените на място проверки е било установено неспазване на условията от комплексното разрешително. Констатирано е наличие на неорганизирани емисии на газоходите и едновременно изпускане на отпадъчни газове от две изпускащи устройства без да има аварийна ситуация или ремонт на сероочистващата инсталация. За констатираните нарушения ще бъдат предприети съответните административно-наказателни мерки. Контролът и проверките от страна на РИОСВ ще продължат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Правителството дава 3,3 млн. лева на три храма

Правителството отпуска близо 3,3 милиона лева за три храма. За ремонт, реставрация и възстановяване на храм "Св. Кирил и Методий" в град Свищов са одобрени 2,7 милиона лева. За храм-паметник "Св. Рождество Христово" при Шипченския манастир са предвидени 500 000 лева, а за ремонт на храм "Рождество Богородично" в село Гигинци, община Брезник, се..

публикувано на 06.06.24 в 10:02

Национален конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“

Община Благоевград заедно с НСОРБ и други общини в България кани младите хора да се включат в Национален младежки конкурс „Аз за моята община: един проблем – едно решение“. Целта е младежите да добавят своя принос към усилията на общините за обективно и широко информиране на хората за промените и необходимостта от отговорно отношение към..

публикувано на 06.06.24 в 09:18

Изтича срокът за образуване на секции в болници, социални заведения, затвори

Днес е последният срок, в който ръководителите на лечебни заведения, домове за стари хора или други специализирани институции, капитаните на кораби под българско знаме, както и ръководителите на затворите и местата за задържане образуват избирателни секции за неделя. Условието е да има не по-малко от 10 избиратели. За секциите се уведомява общинската..

публикувано на 06.06.24 в 09:05

Днес ще бъде предимно слънчево

 В сутрешните часове над Източна България облачността все още ще е значителна и на места ще има краткотрайни валежи. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32° градуса. Преди обяд в..

публикувано на 06.06.24 в 05:25

Диана Рускова от Разлог с първа награда на Националния конкурс „Бог е любов“

96 ученици от Пиринско взеха участие в областния кръг на  22-ия Национален конкурс с мото „Бог е любов“. Той се организира всяка година от Българската православна църква и Министерството на образованието и науката.  На областно ниво бяха наградени 30 участници от 1-ви до 12-ти клас, разпределени в различни възрастови групи. Диана Рускова от..

публикувано на 05.06.24 в 21:37
Сн. Община Перник

Започна изграждането на новия пешеходен мост над река Струма при Перник

Започна изграждането на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“  в Перник, съобщиха от общината. От днес фирмата изпълнител стартира дейностите по изграждането на мостовите колони. Работата се извършва със специализирана техника, заради която се налага временна организация на..

публикувано на 05.06.24 в 19:31

Училищна панорама в Благоевград

Всички учебни заведения от основния и среден курс на обучение на територията на общината се включиха днес в Панаира на училищата в Благоевград. Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бе основен организатор на събитието, с подкрепата на местната общинска администрация. 15 училища демонстрираха своите..

публикувано на 05.06.24 в 18:27