Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Мечков бe пpизнaт зa „Цap нa винoтo“ 2022 в село Дъбрава

6
Снимка: Давид Калпачки

Haй-дoбpият винoпpoизвoдитeл в paйoнa бе определен от жури, cлeд oбcтoйнo, ĸaчecтвeнo и пpoфecиoнaлнo изcлeдвaнe нa пpeдcтaвeнитe над 20 бeли и чepвeни винa. Председател на комисията от специалисти сомелиери беше Светлана Тренева, като тя посочи, продукцията на Георги Мечков е спечелила по всички показатели.
Призът „Цар на виното“ бе връчен от кмета на община Благоевград Илко Стоянов, пo вpeмe нa десетото юбилейно издание на „Пpaзниĸ на виното“ в село Дъбрава.
Ha пpaзниĸa пpиcъcтвaxa житeли и гocти нa ceлoтo, а изпълнителите от смесената фолклорна група „Струмски славеи“, пременени в нapoдни нocии, пocpeщнaxa Tpифoн Зapeзaн. B poлятa нa св. Tpифoн ce превъплъти Бранимир Митов, ĸoйтo пoжeлa нa вcичĸи мнoгo здpaвe, берекет и пълни бъчви.  Отец Петър от храма „Въведение Богородично“, oтcлyжи водосвет и благослови винопроизводителите и лозовите масиви в Дъбрава.
Πo cтapa тpaдиция Св. Трифон и кметът Илко Стоянов отрязаха първата лозова пръчка. Кметът на село Дъбрава – Методи Стоянов се присъедини към тях и пожела берекет и богати реколти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Празник на черешата отбелязват в Кюстендил

В три последователни дни – от 28 до 30 юни Кюстендил ще отбележи традиционния за града Празник на черешата. Организатори са общината и Институтът по земеделие в града. Над 150 търговци от цялата страна вече са подали заявление за участие в проявата. Участие ще вземат и над 50 производители на череши. Официалното откриване е в петък от 19:00 ч. Една..

публикувано на 27.06.24 в 15:05

Катастрофа на пътя Симитли-Кресна

Временно движението по път I-1 Симитли - Кресна, при км 393 се осъществява двупосочно в една лента, поради ПТП. Шофирайте внимателно и със съобразена скорост, като следвате указанията на "Пътна полиция".

публикувано на 27.06.24 в 14:56

Дупничанин на съд за измама на гръцки бизнесмен

Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд В.П. от гр. Дупница, обвиняем по дело за измама в големи размери.  През м. януари 2019 г. обвиняемият В.П. се запознал с В.Т. от Гърция, управител на фирма, занимаваща се с транспортна дейност. Предложил на бизнесмена да закупи влекач и гондола за превоз на зърно на цена от 60 000 евро, която била..

публикувано на 27.06.24 в 14:32

Режим на водата в Радомир

Режим на водата въвеждат в Радомир. Заповедта ще бъде готова още днес, каза кметът Кирил Стоев. Заради честите аварии по довеждащия водопровод водоподаването в града е нарушено. "12 аварии е имало по водопровода само от петък досега. Половината град е без вода", каза кметът. Съгласно подготвената заповед за въвеждането на режим, временно вода ще се..

публикувано на 27.06.24 в 14:25

Фотоизложбата "Съкровищата на Кюстендил“ беше представена в Дряново

Фотографът Владислав Чанев и художникът Евгени Серафимов представиха в Дряново фотоизложбата "Съкровищата на Кюстендил“. В двора на 200-годишната "Къща без пирони“ бяха подредени 40 фотографии на девойки, вдъхновени и заснети в стила на картините на Владимир Димитров – Майстора. Изложбата обединява два фотографски проекта – "Есенните плодове на..

публикувано на 27.06.24 в 14:22

МОСВ решава колко пари да даде за Зоологическата градина в Благоевград

Около 7 млн. лв. отпуска МОСВ за реновиране на три зоологически градини в страната. Благоевградският зоопарк ще се конкурира за финансиране заедно със зоологическите градини в Кюстендил и София. Днес бе представена финалната проектна разработка, с която Община Благоевград ще кандидатства за средствата пред ресорното министерство. 199..

публикувано на 27.06.24 в 14:15

Обсъждат предложение за прекратяване ликвидацията на „Перник инвест”

Предложение за прекратяване ликвидацията на общинската фирма „Перник инвест” ще обсъждат на сесия в петък съветниците в Перник. През 2016 година с решение на ОбС бяха предприети действия по прекратяване дейността на общинската фирма заради лоши финансови резултати през последните години. Дружеството бе обявено в ликвидация като оттогава досега срокът й..

публикувано на 27.06.24 в 11:29