Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

OurEU: Изкуство и наука – заедно за по-добра Европа: Препоръките
Творческа среща, организирана от БНР – Радио Благоевград в рамките на проекта „Нашата Европа“

5 април 2022 г. (вторник), 11:00 ч.

Ние знаем и творим. От нас зависи!
Радио Благоевград Ви кани на творческа среща по проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Събитието е хибридно – онлайн и на място – в Голямото концертно студио на Радио Благоевград на адрес: Благоевград, ул. „Иван Михайлов“ № 56. 

Участници: 

 • Илхан Кючюк, евродепутат от „Обнови Европа“ и представител на Европейския парламент в Конференцията за бъдещето на Европа;
 • Маргарита Мачева, режисьор и директор на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград;
 • Севар Иванов, зам.-директор на ДТ „Никола Вапцаров“, носител на наградата „Икар“ – 2022 за поддържаща мъжка роля;
 • Актьорите Николай Йорданов, Албена Чобанова и Аладин Алиибрахим; 
 • Проф. Иванка Влаева, зам.-декан на Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград;
 • Студенти от ЮЗУ: Веселин Катеринкин и Ивайло Стоянчев; 
 • Студенти от АУБГ: Андрея Малинова и Мария Хайдушка;
 • Ивайло Бонев, основател на образователен център „Технократи“;
 • Вадим Рошманов, председател на Асоциацията на младите учени в България;
 • Вероника Преждарова, член на Асоциацията на младите учени;
 • Д-р Цветанка Иванова, председател на фондация Re; 
 • Цветомира Съботинова, университетски преподавател;
 • Ученици от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Благоевград и ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев;

Модератор: Давид Калпачки. 

Можете да проследите срещата и да коментирате по време на живото излъчване във Фейсбук страницата на Радио Благоевград или да се включите чрез приложението ZOOM – линк

Инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“ е уникална възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. 

Без значение откъде сте и какво работите, тук е мястото да помислите какво бъдеще бихте искали за Европейския съюз?

Какво включва конференцията?

Многоезична цифрова платформа – мястото, където гражданите споделят идеи и изпращат онлайн предложения. Те се събират, анализират, наблюдават и публикуват по време на цялата конференция. След това се включват в дискусиите, провеждани в рамките на европейските граждански панели и на пленарните заседания. Окончателните резултати от конференцията ще бъдат представени в доклад до съвместното председателство.

В каква Европа искаш да живееш? Нека се чуе и твоят глас!

                                                                     


Галерия

Вижте още

Радио Благоевград ще излъчи предизборен диспут

Радио Благоевград ще проведе и излъчи безплатен предизборен диспут с представители на политическите формации, участници в изборите за Народно събрание на 2 октомври. Дискусията ще се състои на 16 септември, петък, от 9 до 11 часа в ефира на Радио Благоевград и с видеострийм на интернет страницата и фейсбук профила на радиото...

публикувано на 14.09.22 в 13:27

На празник в град Самоков

Радио Благоевград гостува на град Самоков по повод празника на града. Събеседници на водещата Мариана Попова бяха кметът на община Самоков Владимир Георгиев, директорът на Историческия музей Веселин Хаджиангелов и художникът Божидар Гончев. В ефира на изнесеното студио кметът Владимир Георгиев представи поредица от събития, включени в празничната..

публикувано на 19.08.22 в 12:37

Радио в парка

Радио Благоевград реализира открито студио в парк „Бачиново“ по повод Международния ден на младежта като основната цел беше отново да бъде по-близо до хората. Събеседници на водещия Снежина Цветанова бяха Румяна Станоева, експерт "Младежки дейности и спорт" в община Благоевград, инструкторът по йога Надежда Мишева, хореографът Рилка..

публикувано на 12.08.22 в 12:56

Признание за Радио Благоевград

Областният управител на област Благоевград Валери Сарандев изпрати писмо до директора на Радио Благоевград Рина Далева. Той изразява благодарността си към служителите за професионализма и всеотдайността, проявени при организацията и по време на XVI събор   на народното творчество  „Пирин пее“, който се проведе на 30 и 31 юли 2022 г. в..

публикувано на 09.08.22 в 12:07

Радио Благоевград е по-близо до хората

Радио Благоевград започва да реализира изнесено студио, а целта е да бъде по-близо до хората. Първото едночасово включване бе от квартал „Вароша“. Събеседници, на водещия Мариана Попова, бяха директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград – Богдана Костадинова, д-р Александра Ковачева – ръководител „Кариерно..

публикувано на 05.08.22 в 16:55

Отново с музика – както преди

Спомняте ли си дните преди пандемията, когато летните вечери бяха дълги, спокойни, прохладни и изпълнени с музика? Радио Благоевград ме върна в онези безгрижни времена с музиката на сръбския джаз пианист Деян Илиич.  Концертът му беше едно неочаквано за мен събитие, защото честно казано, не съм особен почитател на джаза. Само за един..

публикувано на 29.06.22 в 14:01

Прекрасен концерт на Деян Илиич в Радио Благоевград

Един от водещите джаз пианисти на Балканите  Деян Илиич завлад я публика та с виртуозните си изпълнения във вторник, 28 юни в Голямото концертно студио на Радио Благоевград . Пианистът гостува с премиера на нов солов албум. Радиоводещият в програма „Христо Ботев“ Цветан Цветанов откри проявата, разказа и подробности около..

публикувано на 29.06.22 в 13:15