Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

OurEU: Изкуство и наука – заедно за по-добра Европа: Препоръките




Творческа среща, организирана от БНР – Радио Благоевград в рамките на проекта „Нашата Европа“

5 април 2022 г. (вторник), 11:00 ч.

Ние знаем и творим. От нас зависи!
Радио Благоевград Ви кани на творческа среща по проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Събитието е хибридно – онлайн и на място – в Голямото концертно студио на Радио Благоевград на адрес: Благоевград, ул. „Иван Михайлов“ № 56. 

Участници: 

  • Илхан Кючюк, евродепутат от „Обнови Европа“ и представител на Европейския парламент в Конференцията за бъдещето на Европа;
  • Маргарита Мачева, режисьор и директор на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград;
  • Севар Иванов, зам.-директор на ДТ „Никола Вапцаров“, носител на наградата „Икар“ – 2022 за поддържаща мъжка роля;
  • Актьорите Николай Йорданов, Албена Чобанова и Аладин Алиибрахим; 
  • Проф. Иванка Влаева, зам.-декан на Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград;
  • Студенти от ЮЗУ: Веселин Катеринкин и Ивайло Стоянчев; 
  • Студенти от АУБГ: Андрея Малинова и Мария Хайдушка;
  • Ивайло Бонев, основател на образователен център „Технократи“;
  • Вадим Рошманов, председател на Асоциацията на младите учени в България;
  • Вероника Преждарова, член на Асоциацията на младите учени;
  • Д-р Цветанка Иванова, председател на фондация Re; 
  • Цветомира Съботинова, университетски преподавател;
  • Ученици от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Благоевград и ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев;

Модератор: Давид Калпачки. 

Можете да проследите срещата и да коментирате по време на живото излъчване във Фейсбук страницата на Радио Благоевград или да се включите чрез приложението ZOOM – линк

Инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“ е уникална възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. 

Без значение откъде сте и какво работите, тук е мястото да помислите какво бъдеще бихте искали за Европейския съюз?

Какво включва конференцията?

Многоезична цифрова платформа – мястото, където гражданите споделят идеи и изпращат онлайн предложения. Те се събират, анализират, наблюдават и публикуват по време на цялата конференция. След това се включват в дискусиите, провеждани в рамките на европейските граждански панели и на пленарните заседания. Окончателните резултати от конференцията ще бъдат представени в доклад до съвместното председателство.

В каква Европа искаш да живееш? Нека се чуе и твоят глас!

                                                                     


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Музикален спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34

Ново признание за Радио Благоевград

Коалицията за живот без тютюнев дим връчи годишните си награди на най-отдадените и отговорни медии и приятели към нейната мисия и работа. За своята активна и обективна позиция, за професионализма в подкрепа на каузата за ограничаване на тютюнопушенето, Радио Благоевград е една от двете отличени медии . Другата е телевизия България он..

публикувано на 28.03.24 в 10:41

Радио Благоевград посрещна млади таланти

Талантливите деца на Благоевград представиха своя пролетен концерт в голямото концертно студио на БНР-Радио Благоевград   под мотото „Първа пролет с цветята  на Благоевград“, след който бе открита и изложба с детски рисунки  в арт салона на на медията.  В концерта се включиха деца от 8 школи към Центъра за личностно и творческо развитие на децата..

публикувано на 21.03.24 в 20:49

Земеделци и евродепутати обсъждаха бъдещето на бранша в Благоевград

Регионална дискусия с представители на земеделския бизнес в Югозападна България и български представители в Европейския парламент се проведе в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Земеделските производители от региона представиха визията си и изискванията си към общата селскостопанска политика на ЕС. Стратегия за българското..

публикувано на 20.03.24 в 14:21