Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха добива на дървесина в два обекта в Белица

Над 5800 проверки са извършили служителите на държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите. Контролът е реализиран в последните 3 дни, обхващащи периода между 12-и и 14 април. Съставени са 90 акта и 98 констативни протокола.

През посочения период служители на Изпълнителната агенция по горите и Регионалната дирекция по горите – София, в присъствието на служители на община Белица, са извършили проверки на два обекта за добив на дървесина в землището на гр. Белица, област Благоевград. И за двата обекта е имало издадени позволителни за сеч. Проверяващите са установили редица нарушения: сеч, която не отговаря на разрешената, на немаркирани дървета и др., като в единия от обектите незаконно отсечената дървесина е възлизала на 66 плътни куб. м. Спрени са дейностите по добив на дървесина и в двата обекта, за срок от три работни дни. 

Незаконна сеч на над 80 дървета от бял бор, черен бор и бук са установили служители на РДГ – София. Нарушенията са констатирани в пет насаждения, попадащи в частни и държавни горски територии, в землището на с. Белчин, общ. Самоков. Служителите на РДГ – София са изготвили констативен протокол, като предстои да бъдат уведомени и компетентните разследващи органи. Работата по случая продължава.

Служителите на РДГ – Кюстендил са съставили акт на лице, запалило стърнище в землището на с. Жиленци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Насрочиха 4 нови дела за Дупнишката популярна каса

Окръжният съд в Кюстендил насрочи нови четири заседания по делото, известно като Дупнишка популярна каса. Заседанията ще се състоят през юли, септември и октомври, за които ще бъдат призовани по 15 свидетели от обвинителния акт на прокуратурата, както и неявилите се в предходни съдебни заседания. От месец март до момента Окръжният съд в Кюстендил е..

публикувано на 11.06.24 в 09:42

Започва строителството на младежки център в Кюстендил

С церемония "първа копка" започнаха строителството на младежки център в Кюстендил. Изграждането му е финансирано от  Националния план за възстановяване и устойчивост. Бенефициент по проекта за изграждането на младежкия център е Община Кюстендил.  Стойността му е 4 262 175,29 лв., а срокът на изпълнение - 30 юни 2026 г. Мултифункционалния младежки..

публикувано на 11.06.24 в 09:38

Кандидат от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник и е с реален шанс да стане депутат и в 50-то НС. За нея са дали предпочитанията си 2638 от гласувалите за ГЕРБ- СДС избиратели. С преференциите Георгиева, която бе поставена на 8-мо място в листата измества поставения под № 2 Драгостин Пейчев, който има 448 преференция.  Сигурен..

публикувано на 11.06.24 в 09:30

КЕВР обсъжда цените на тока и парното от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъжда цените на тока и парното от 1 юли. Преди седмица от регулатора съобщиха предложенията за поскъпване със средно с 1,4% на електроенергията и за поевтиняване на топлоенергията с 8,4% за страната. Според прогнозата в доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране, най-голямото увеличение на..

публикувано на 11.06.24 в 09:17

При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ - 14,33%

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в ЦИК протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти и разпределени мандати, а в четвъртък и..

публикувано на 11.06.24 в 09:10

ГЕРБ-СДС печелят изборите в 23 района, ДПС - в 6, ПП-ДБ - 2

ГЕРБ-СДС печелят изборите в 23 от общо 31 избирателни района на страната. Сред тях са 25-и столичен, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен и Русе. ДПС е първа политическа сила във вота за Народно събрание в 6 многомандатни района - Кърджали, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Шумен. "Продължаваме промяната-Демократична България" са първи по..

публикувано на 11.06.24 в 07:02

Слънчево и горещо време

Днес отново ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Остава горещо с максимални температури между 34° и 39°.

публикувано на 11.06.24 в 07:00