Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възкресение Христово в Благоевград

7
Снимка: Денис Никифоров

С радост в сърцата граждани, жители и гости на Благоевград посрещнаха Възкресение Христово. 


Стотици миряни запалиха свещ за здраве, мир и благоденствие в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград. Точно в полунощ те се поздравиха с „Христос Воскресе“ като не случайно църквата е отредила 40 дни от Възкресение Христово до Спасовден вместо с добър ден, православните християни да се поздравяват с този най-хубав и божествен поздрав.


Най-големият християнски празник Великден – продължи с празнично богослужение за Възкресение Христово в църквата „Въведение Богородично“ в Благоевград!


Видео на живо от Великден в Благоевград във Фейсбук страницата на Радио Благоевград. 

Честито Възкресение Христово! Бъдете изпълнени със здраве, мир и благоденствие!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

ВиК - авария в Благоевград

Поради авария на довеждащ водопровод, уведомяваме жителите на Благоевград, че  до полунощ водоподаването ще бъде нарушено в  следните райони-ж.к. "Орлова чука",ж.к Еленово, ж.к."  Ален мак" ,  ул. " Бадеми" и село Изгрев . Екипите на " ВиК" са на терен и работят по отстраняването на аварията.

публикувано на 04.06.24 в 20:09

Първи КТД за работещите в социалната сфера в община Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа днес първия Колективен трудов договор за работещите в сферата на социалните услуги в Общината. На среща в кметския кабинет подписа си под споразумението положи и представителят на Синдикалната организация на заетите в социалните услуги в Община Благоевград към КНСБ Ива Поповска. Според подписания..

публикувано на 04.06.24 в 16:36

Микробус самокатастрофира на АМ "Струма" край село Бело поле

Микробус самокатастрофира на АМ "Струма" край село Бело поле. Инцидентът стана днес към 15,40 часа. Двама души са транспортирани за извършване на медицински преглед. По първоначална информация няма данни да са тежко пострадали, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград.

публикувано на 04.06.24 в 16:28

Токът за бита поскъпва средно с 1,4% от 1 юли

Електроенергията за бита ще поскъпне средно с 1,4% от 1-ви юли, съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране.  Дефицитът във Фонд "Сигурност на електроенергийната система" ще бъде покрит с пари от Бюджета Токът поскъпва средно с 2% от 1 юли Най-голямо е увеличението за абонатите на "Електрохолд", които ще плащат с 2,7 на сто повече.

публикувано на 04.06.24 в 14:06

Международно изкачване на връх Руй

Традиционното международно изкачване на най-високия връх в Трънско – Руй, ще се проведе на 22 юни, съобщават от Трънското туристическо дружество. Върхът е висок 1706 метра. Той е граничен, затова е необходимо желаещите да го изкачат да изпратят уведомление до Гранична полиция. Ежегодно стотици туристи от България и Сърбия изкачват първенеца на Трънско..

публикувано на 04.06.24 в 12:29

Само с хартиени бюлетини ще гласуват в 105 секции в Пернишко

В 105 избирателни секции в област Перник ще се гласува само с хартиени бюлетини, съобщи председателят на РИК Румяна Петрова.  Изцяло хартиен ще бъде вотът в община Ковачевци, във всички останали общини ще има и секции с машини.  260 са избирателните секции в област Перник. В 155 от тях гласоподавателите ще избират как да гласуват - дали с хартия или с..

публикувано на 04.06.24 в 12:25

295 000 лв. в подкрепа за семейства на новородени в Благоевград

207 100 лева еднократна финансова помощ за 209 новородени през 2023 г. и 2024 г. деца, и 88 000 лева на 22 семейства с репродуктивни проблеми, за 3 от които решенията за отпускане са от 2023 г., изплати община Благоевград. С това са погасени всички забавени през 2023 г. плащания към семействата, общата сума на които е 147 800 лв. „Доволен..

публикувано на 04.06.24 в 11:20