Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба представя създаването на ФК "Пирин"

Изложба на исторически фотоси, посветена на 100 години от създаването на ФК" Пирин" ще бъде открита във вторник, 17 май, от 17:00 ч. на площад "Георги Измирлиев" в центъра на Благоевград.Фотосите, които ще съдържат и любопитна информация, ще бъдат поставени на специални пана, където ще могат да бъдат разгледани от привържениците на Пирин и гости на града. На събитието ще присъстват футболисти от представителния отбор на Пирин и Детско-юношеската школа, както и нашите многоуважавани ветерани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нов спортен директор на ПФК "Пирин"

Изпълнителният директор на ПФК "Пирин" 22 Милен Стефанов, който е основен акционер в дружеството, заедно с другия основен акционер Георги Спасов, утвърдиха плана и график за предстоящото участие на клуба във Втора лига. Както вече е известно, ПФК "Пирин" 22 АД кандидатства за лиценз за Първа лига, който е одобрен с решение на лицензионната комисия на..

публикувано на 07.06.24 в 14:44

Раздават хигиенни материали на над 618 000 души в пунктовете на БЧК

От 11 юни започва раздаването на пакетите с хигиенни материали по Програмата "Храни и основно материално подпомагане", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+). С тях ще бъдат подпомогнати над 618 000 души, които получиха последните пакети с храни от април досега. Подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се предоставя..

публикувано на 07.06.24 в 13:50

Осъдиха мъж за насилие над шофьор на линейка

Районният съд в Дупница наложи административно наказание "глоба" в размер на 1 500 лв. на обвиняем, който се признава за виновен в причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице - шофьор на линейка, по хулигански подбуди. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата, съобщиха от там. Обвиняемият, 37 г. мъж,..

публикувано на 07.06.24 в 13:08

Катастрофа в района на Железница

Движението по път I-1 Благоевград - Симитли в района на Железница е ограничено поради ПТП. Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: общински път - Железница - кв. Струмско - пътен възел "Струмско" - път I-1 и обратно. Тежкотоварните автомобили изчакват на място.

публикувано на 07.06.24 в 11:51

Търсят служители към Младежкия център в Благоевград

Община Благоевград обявява процедура за подбор на служители към Младежки център. Свободните работни позиции са за управител (1 щатна бройка), психолог (1 щатна бройка), социален работник (1 щатна бройка), младежки работник (5 щатни бройки), образователни медиатори (две щатни бройки). Подборът е във връзка с изпълнение на проект..

публикувано на 07.06.24 в 10:43

Kуп награди за деца от Разлог и Бачево

Ученици от 3б клас към ОУ „Никола Парапунов“, с класен ръководител Илия Пукнев, участваха в конкурса „Бог е любов“ и бяха отличени с награди. В Национален и Областен кръг, престижното първо място в раздел поезия, бе отредено на Дияна Рускова. В Областен кръг, в раздел проза, с второ място бе отличен Иван Пукнев. В раздел проза има и две..

публикувано на 07.06.24 в 10:25

Задържаха нарушител след бракониерски лов

На 06.06.2024г. в 11:30 часа след подаден сигнал, служители на ТП ДГС  Тетевен установяват в земеделски имот (ливада) в местността „Осенов рът“ в землището на с. Рибарица, община Тетевен, наличието на животински остатъци (глава, кожа, торс) от отстрелян млад мъжки благороден елен, около 3 – 4-годишен.  По оставените следи е констатирано, че..

публикувано на 07.06.24 в 10:07