Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вечер в памет на Стефан Данаилов в Перник

С вечер в памет на Стефан Данаилов в Перник ще бъде открито дебютното издание на фестивала „Арт будилник“- Събуди се култура”.  Фестивалът ще започне на 23 май и ще продължи до 29-ти включително, съобщи общинският пресцентър. Той се организира с подкрепата на Община Перник. На 23 май на сцената в театралния салон „Георги Русев” едни от най-успешните български  актьори ще представят спектакъла „Бандата на Ламбо” . Режисьор е племенницата на обичания актьор Росица Обрешкова, а участници са неговите ученици  София Бобчева, Дарин и Деан Ангелови, Евелин Костова, Радина Боршош, Ненчо Илчев и Павел Иванов. В рамките на фестивала Георги Тошев и Яна Борисова ще представят книгата „ТЯ, Цветана Манева“, а Богдана Карадочева и Стефан Димитров - „Безнадежден случай“.  Книгите си ще представят още Иво Сиромахов и Стефан Вълдобрев. Филмовата част се пада на Ники Илиев и хитовия проект „Завръщане“, като перничани ще имат възможност да се срещнат лично с режисьора. Любителите на театъра ще гледат постановката „Игра за двама“ със София Бобчева и Сашо Кадиев, а на финала на фестивала е  мегаконцертът на група „Сигнал“. Част от фестивала ще бъде и инфлуенсърката Александра Богданска. Не са забравени и децата. Те ще гледат куклен театър и магическо шоу с Ненчо Илчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

340 абитуриенти от община Дупница на втора задължителна матура

340 абитуриенти от община Дупница се явяват на втория задължителен зрелостен изпит днес. Най-много ученици са избрали английския език за втората матура. За него бяха подадени 101 от общо 188 заявления. 37 зрелостници са предпочели философията, 20 – биология, 11 – история и 6 – предприемачество. Само по три са заявленията за изпит по математика,..

публикувано на 20.05.24 в 11:25

5-годишно дете почина напът за болницата в Благоевград

  Дете на 5 години от село Стоб, община Кочериново, е починало в линейката, докато е транспортирано към Спешното приемно отделение на областната болница в Благоевград. От няколко дни детето не се е чувствало добре, но вчера състоянието му се влошава и родителите му отишли до спешния център в град Рила. По непотвърдена информация, след като е прегледано..

публикувано на 20.05.24 в 10:37

Започва ремонт на моста при парк „Бачиново“

Цялостен ремонт на дървения мост, свързващ Алеята на здравето и езерото при парк „Бачиново“ стартира днес в 10.00 часа. Действията са неотложни, тъй като конструкцията на съоръжението е компрометирана. С цел недопускане на инциденти периметърът около него ще бъде обозначен и обезопасен. Очаква се ремонтът да приключи до 23 май (включително)...

публикувано на 20.05.24 в 09:27

Социалната комисия с извънредно заседание за вдигане на пенсиите

Парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика ще има извънредно заседание днес по точка единствена - разглеждане, обсъждане и гласуване на проекторешение за задължаване на представителите, определени от Министерския съвет в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) - да подкрепят решение за осъвременяване на..

публикувано на 20.05.24 в 09:15

Синдикатите към университетите остават в протестна готовност

Синдикатите към висшите учебни заведения у нас са доволни от преговорите с министрите на облазованието и на финансите. Поради тази причина те се отказаха от насрочения за днес в 11 часа протест пред министерството на финансите в столицата, каза за Радио Благоевград синдикалният лидер в ЮЗУ “Неофит Рилски“, проф. д-р Пелагия Терзийска. Синдикатите са..

публикувано на 20.05.24 в 08:56

ПТП на АМ "Струма"

Движението при км 36 на АМ „Струма“ в посока София се осъществява в изпреварващата лента поради ПТП. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 20.05.24 в 08:45

Вариант номер 1 изтеглиха на втората задължителна матура

Преди минути в Министерството на образованието и науката (МОН) бе изтеглен вариант номер 1 за днешната втора задължителна матура по профилиращ предмет, изучаване в 11 и 12 клас.  На изпита се явяват 26 000 зрелостници в цялата страна.  Останалите 21 000 зрелостници от професионалните гимназии се явяват на изпит за придобиване на професионална..

публикувано на 20.05.24 в 08:33