Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санкции на водачи, паркирали автомобилите си на забранени места

Служители на звено „Инспекторат“ санкционираха поредните нарушители, паркирали автомобили на забранени за целта места.

Една от колите е била спряна на тротоар в района на блок „Лира“ в областния център, а друга в близост до пл. "Г. Измирлиев". С действията си нарушителите от една страна са възпрепятствали безопасното движение на пешеходци, а от друга са създали предпоставки за разрушаване на тротоарната настилка.

Това са поредните санкции, наложени от Община Благоевград за последните няколко дни.

Сред честите нарушения от страна на водачи е и движението с МПС в забранени участъци, в това число и пешеходни зони.

По публикацията работи: Спаска Зашева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отбелязваме Световния ден на доброволния кръводарител

Днес е Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Той се отбелязва с различни инициативи. У нас акции по кръводаряване се организират в различни градове в страната. Доброволно дарената кръв е с най-нисък риск за нуждаещите се от нея – това твърдение на Световната здравна организация разпространяват от Българската организация за..

публикувано на 14.06.24 в 09:28

Избраните от два района заявяват в ЦИК от кой да бъдат обявени за депутати

Днес е срокът, в който кандидатите за народни представители, избрани в два многомандатни района, трябва да заявят пред Централната избирателна комисия в коя листа желаят да останат избрани.  ЦИК оповести, че това са общо 25 кандидати, сред които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателите на ДПС Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. ЦИК обяви крайни..

публикувано на 14.06.24 в 09:25

Община в Кюстендил е против нови мини в Босилеградско

Общината в Кюстендил подкрепя днешния протест пред Министерството на околната среда и водите в частта му, че не трябва да бъдат създавани нови мини край границата между България и Сърбия. „Не подкрепяме протеста обаче в частта му, в която се иска оставката на министъра", каза за Радио Благоевград , кметът на Кюстендил Огнян Атанасов.   Общинското..

публикувано на 14.06.24 в 09:22

Психично болен уби майка си в Разлог

Мъж уби майка си в Разлог.  Около 22:05 часа вчера в РУ-Разлог е получен сигнал от жителка на Разлог, че не може да се свърже с нейна 68-годишна съгражданка. От пристигналите на място полицейски служители и екип на ФСМП-Разлог е установено, че 68-годишната жена е починала, след като й е нанесена прободна рана в областта на гърдите от..

публикувано на 14.06.24 в 09:17

Облачно и дъждовно време

На 14 юни валежи ще има на много места и ще са предимно краткотрайни, но интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад. Условия за мощни гръмотевични бури и градушки ще има в следобедните часове главно в югоизточната половина от страната. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между..

публикувано на 14.06.24 в 05:53

Сдружение „Съзнание“ ни кани на изложбата „Следи от изчезване“ в Благоевград

С модернистичния проект „Път към себе си“ новоучреденото софийско сдружение „Съзнание“, направи своята първа официална изява в Благоевград. Домакин бе Регионалният исторически музей, а като част от събитието е съпътстващата изложба на отливки от изчезващи животински видове. Тази вечер бе представен и Творческият съвет към Сдружението, чийто..

публикувано на 13.06.24 в 21:06

Информационна кампания за земеделците

Националната служба за съвети в земеделието чрез своите мобилни общински офиси започна информационна кампания  за начините и обхвата за финансиране на земеделските стопани през тази година от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 година  и изпълнение на одобрени проекти по Програмата за..

обновено на 13.06.24 в 18:25