Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А сега накъде: Училищна панорама в Благоевград

Всички учебни заведение на територията на община Благоевград днес представиха своите предимства на обучение в Десетото юбилейно издание на „Училищна панорама – 2022“.  Организираното събитие от Центъра за личното и творческо развитие на децата на Благоевград, е подкрепено от образователното направление на местната общинска администрация.

Кулинарни специалисти, математици и компютърни експерти – това бяха част от участниците в отделните палати на пл. „Македония“, в които се представяха благоевградските училища.

Родители и подрастващи се ориентираха накъде да продължат в бъдеще.

Подобни изложения са от изключителна полза и създават положителна конкурентна среда. Становището е на директора на Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ в Благоевград, Димитрина Иванова.

Един от организаторите, д-р Александра Ковачева, от кариерното звено на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, не скри удовлетворението си от резултата. След двугодишна пауза, заради пандемията, панорамата отново е лице в лица с подрастващите, заяви тя.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

По-малко кандидат-депутати в Кюстендилско

125 души са кандидат-депутатите от област Кюстендил за предстоящите избори за Народно събрание, насрочени за 27 октомври 2024 година. В сравнение с предходните избори за парламент те са по-малко. Кандидатите през месец юни са били 157. За предстоящият парламентарен вот в Кюстендилска област са регистрирани 26 кандидатски листи. От тях 17 са..

публикувано на 25.09.24 в 15:07

221 от Благоевградско се борят за 11 места в 51-вия парламент

221 са кандидатите за народни представители от Благоевградски многомандатен избирателен район, който изпраща 11 депутати в Народното събрание. До крайния срок вчера Районната избирателна комисия регистрира общо 17 партии и 9 коалиции.  Най-много кандидати за 51-вото НС - девет, има от малката община Якоруда.  Четири партии са регистрирали само по един..

публикувано на 25.09.24 в 14:05

50-ти музикален сезон на Камерен оркестър "Орфей"

Камерен оркестър "Орфей” с диригент Райчо Христов открива тази вечер юбилейния си 50-ти музикален сезон. Концертът ще започне в 18 часа в Тържествената зала на Минна дирекция в Перник. В програмата на концерта са включени класически произведения от световноизвестни композитори, както и от български автори, които са изиграли ключова роля в музикалното..

публикувано на 25.09.24 в 12:28

Ремонтираха уличен водопровод в село Дагоново

Само за два дни екипите на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Благоевград извършиха основен ремонт на уличен водопровод в село Дагоново, община Белица. Ремонтните дейности стартираха на 20 септември, като в участъка с дължина 200 метра работиха два екипа. Още в първия ден бяха положени 150 метра нов водопровод, като бяха инсталирани 8 броя..

публикувано на 25.09.24 в 11:55

Мъж от Кюстендил влиза в затвора заради закана за убийство

Районенният съд в Кюстендил наложи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, при първоначален "строг“ режим, на мъж, който се призна за виновен за закана за убийство. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата. Осъденият, който е на 43 години и е осъждан, се е признал за виновен в това, че през..

публикувано на 25.09.24 в 10:52

Мъж е убит в пернишкото село Расник

43-годишен мъж е убит в пернишкото село Расник. Извършителят на тежкото престъпление е задържан. Той е на 74 години и е известен на полицията с кражби и хулиганство. Сигналът за убийството е подаден снощи малко преди 23.00 часа на тел. 112, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. „Незабавно полицейски служители са отишли на..

публикувано на 25.09.24 в 10:24

Главчев призова сънародниците ни в САЩ да гласуват масово

От Съединените щати служебният премиер Димитър Главчев отправи призив към сънародниците ни отвъд океана да гласуват масово в края на октомври, както и обеща да направи всичко възможно "за да има честни и прозрачни избори". Главчев към общността ни в Чикаго: Всеки българин, където и да се намира, ни е важен По време на официалното откриване на..

публикувано на 25.09.24 в 09:52