Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици и полицаи в съвместна акция по безопасно движение

Ученици от 4 "б" в ОУ „Никола Парапунов“ в Разлог, с класен ръководител Жана Барова заедно със служители  на РУ на МВР участваха в съвместна акция с цел превенция и опазване живота и здравето на децата – участници в движението.

На една от най-натоварените улици в Разлог – „Екзарх Йосиф“, децата и пътните полицаи раздаваха на шофьорите специално изработени послания, които да напомнят, колко е важно водачите на МПС да бъдат изключително внимателни и много отговорни, когато на пътя има деца каращи колело, тротинетки, или просто пресичат.

 “Учениците от 4 „б" клас в ОУ „Никола Парапунов споделиха, че са имали случаи, когато шофьори не са ги пропускали на пешеходна пътека, или не са ги изчаквали, за да пресекат или преминат.

Класният ръководител Жана Барова съобщи, че инициативата има добра традиция през годините, а идеята е отново да се припомни, колко е важно водачите на МПС да бъдат отговорни и внимателни, когато на пътя има деца, да ги пазят особено през лятната ваканция, и винаги да намалят скоростта около детски площадки, или местата, където децата карат ролери, колелета и играят. 

Акцията премина под надслов "Шофьори, пазете децата на пътя"! Полицаите също отправиха своите препоръки – да бъдем разумни и предвидливи, да намалим скоростта, за  да запазим живота на децата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Насрочиха 4 нови дела за Дупнишката популярна каса

Окръжният съд в Кюстендил насрочи нови четири заседания по делото, известно като Дупнишка популярна каса. Заседанията ще се състоят през юли, септември и октомври, за които ще бъдат призовани по 15 свидетели от обвинителния акт на прокуратурата, както и неявилите се в предходни съдебни заседания. От месец март до момента Окръжният съд в Кюстендил е..

публикувано на 11.06.24 в 09:42

Започва строителството на младежки център в Кюстендил

С церемония "първа копка" започнаха строителството на младежки център в Кюстендил. Изграждането му е финансирано от  Националния план за възстановяване и устойчивост. Бенефициент по проекта за изграждането на младежкия център е Община Кюстендил.  Стойността му е 4 262 175,29 лв., а срокът на изпълнение - 30 юни 2026 г. Мултифункционалния младежки..

публикувано на 11.06.24 в 09:38

Кандидат от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник

Христина Георгиева от ГЕРБ е рекордьор по преференции в област Перник и е с реален шанс да стане депутат и в 50-то НС. За нея са дали предпочитанията си 2638 от гласувалите за ГЕРБ- СДС избиратели. С преференциите Георгиева, която бе поставена на 8-мо място в листата измества поставения под № 2 Драгостин Пейчев, който има 448 преференция.  Сигурен..

публикувано на 11.06.24 в 09:30

КЕВР обсъжда цените на тока и парното от 1 юли

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъжда цените на тока и парното от 1 юли. Преди седмица от регулатора съобщиха предложенията за поскъпване със средно с 1,4% на електроенергията и за поевтиняване на топлоенергията с 8,4% за страната. Според прогнозата в доклада на Комисията за енергийно и водно регулиране, най-голямото увеличение на..

публикувано на 11.06.24 в 09:17

При обработени 100% протоколи: ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 17,07%, ПП-ДБ - 14,33%

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в ЦИК протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти и разпределени мандати, а в четвъртък и..

публикувано на 11.06.24 в 09:10

ГЕРБ-СДС печелят изборите в 23 района, ДПС - в 6, ПП-ДБ - 2

ГЕРБ-СДС печелят изборите в 23 от общо 31 избирателни района на страната. Сред тях са 25-и столичен, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен и Русе. ДПС е първа политическа сила във вота за Народно събрание в 6 многомандатни района - Кърджали, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Шумен. "Продължаваме промяната-Демократична България" са първи по..

публикувано на 11.06.24 в 07:02

Слънчево и горещо време

Днес отново ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Остава горещо с максимални температури между 34° и 39°.

публикувано на 11.06.24 в 07:00