Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електробуси ще попълнят автопарка на Благоевград

Благоевград има възможност да се сдобие с елекробуси. Това става възможно след положително решение на местните общински съветници. На извънредно заседание днес те гласуваха предложението на кметската администрация за промяна по договор за проект „Интегриран градски транспорт на Благоевград“.

Средствата, които могат да се пренасочат, са около 5 млн. лв.След като на проведената в края на май редовна сесия на местния парламент, предложението на кметския екип не бе гласувано, днес точката отнова събра благоевградските съветници. Причината, че до 8 юни разпоредителният финансов орган очаква становището на местната власт в Благоевград.През миналата седмица кметът Илко Стоянов обоснова предложението си така.

Според председателя на ОбС – Благоевград, Радослав Тасков, чрез  положително си становище местните парламентаристи са доказали, че мислят с перспектива за развитието на общината.

На извънредното заседание бе положена клетва от нов общински съветник. На отказалия се от мястото си в местния парламент представител на Зелената партия д-р Цветозар Балабанов, влезе съпартийката му, Македонка Шопска. 


  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

НП „Рила“ и ЮЗУ „Н. Рилски“ партньори в Европейския ден на „Натура 2 000“

32 години от създаването на мрежата от защитени територии „Натура 2 000“ в Европейския съюз, отбелязват с редица инициативи еколозите от Национален парк „Рила“.  В събитията се включиха днес и партньорите им от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Целта е да се задълбочат политиките, свързани с опазването на биологичното..

публикувано на 21.05.24 в 13:41

Празнично шествие за 24 май в Гоце Делчев

24 май - Денят на славянската писменост и българската просвета и култура ще бъде отбелязан тържествено в гр. Гоце Делчев. По повод най-българския празник, Община Гоце Делчев и учебните заведения в града организират традиционно празнично шествие, което ще тръгне в 11.00 часа от площад „Гоце Делчев”. То ще премине през улица „Търговска” и ще..

публикувано на 21.05.24 в 13:25

Благоевград изпрати над 100 военнослужещи на мисия в Косово

Благоевград изпрати над 100 военнослужещи за поредна мисия в Косово.  Тържествената церемония се състоя на площад "Георги Измирлиев" в областния център. В тържествения ритуал на площад „Георги Измирлиев“ се включиха военнослужещите, които ще отпътуват за Косово. Официалната церемония се проведе в присъствието на началникa на отбраната..

публикувано на 21.05.24 в 13:24

Инж. Валентин Чамбов взе участие в Националния семинар по биоикономика

Инж. Валентин Чамбов взе участие в Националния семинар по биоикономика, който се проведе в София. В изказването си директорът на ЮЗДП подчерта, че горският сектор е силно зависим от свързаните с него преработвателни промишлености и би следвало в програмните и стратегическите документи, които секторът готви, да се толерират високоефективните..

публикувано на 21.05.24 в 13:14

Разследват незаконно търсене на археологически обекти

Окръжна прокуратура – Благоевград ръководи разследване по досъдебно производство за извършено престъпление – търсене на археологически обекти без съответно разрешение с използване на технически средства и моторни превозни средства. Производството е започнато с оглед на местопроизшествие в местността „Софан Било“ в района на община Якоруда. Претърсени..

публикувано на 21.05.24 в 11:51

За първи път бюлетините ще се пускат в 4 кутии

Централната избирателна комисия прие методическите указания за работата на секционните избирателни комисии в страната за изборите 2 в 1 на 9 юни.  Те са различни за секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини и за тези, в които ще има и устройства. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов уточни пред колегите си в комисията как..

публикувано на 21.05.24 в 10:55

МОН дава 4 точки на учениците, на които се е паднала "проблемна матура"

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:52