Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене бе открит в Благоевград

Пет отбора се включиха във втория кръг от Републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца  на възраст от 10 до 12 години. Началото бе поставено на площад „Македония“, където се проведе майсторско управление на велосипед по технически пътеки. Вторият етап от кръга ще бъде проведен в Междуучилищен център за трудово-политехническо обучение в Благоевград. Събитието бе открито от председателя на Съюза на българските автомобилисти – Благоевград Александър Цацев, както и от председателя на Националното движение по приложно колоездене „Младежи за безопасност на движението“ към СБА Светослав Кръстев.  „Шампионатът има за цел подрастващото поколение да се запознае с правилата за движение по пътищата и по този начин да намалим така наречения „пътнотранспортен травматизъм“. Това каза за Радио Благоевград Александър Цацев.  „Състезанията се провеждат по правилата на Международната асоциация по автомобилизъм (ФИА). Предстоят още два кръга, след които ще бъдат излъчени най-добре представилите се участници, които ще представят страната ни по време на Европейския шампионат по приложно колоездене“, допълни за Радио Благоевград Светослав Кръстев.

Събитието се организира от Община Благоевград, СБА Благоевград, КАТ „Пътна полиция“ – Благоевград, БЧК – Благоевград, НДПК – София, Регионален инспекторат по образование и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

След края на събитието ще бъде връчена и Купата на кмета, както и предметни награди. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Работна среща за предотвратяване на пожари в ЮЗДП

В ЮЗДП се проведе  проверка за готовността за предотвратяване на пожари в горските територии през 2024 г.  В работната среща, освен експерти от предприятието, участваха представители на Изпълнителната дирекция по горите, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, регионалните дирекции по горите в Благоевград, Кюстендил и София,..

публикувано на 23.05.24 в 13:58

Обявиха победителите от литературния конкурс "Биньо Иванов"

Организационният комитет на националния литературен конкурс за поезия "Биньо Иванов" - Кюстендил обяви резултатите от неговото осемнадесето издание. В анонимната надпревара тази година заявиха участие 172 поети с над 500 стихотворения. Първа награда е присъдена на Светлана Йонкова от София, за стихотворението "Безсмъртници", втората награда е..

публикувано на 23.05.24 в 12:48

Поклон пред Фалконе в Благоевград

Магистрати, полицаи, представители на Общинския съвет по наркотични вещества и граждани се поклониха  и поднесоха цветя пред паметната плоча на Джовани Фалконе в Благоевград. По този начин беше отбелязана  32-годишнината от смъртта на италианския магистрат. „Не искаме повече смърт и по отношение на магистрати, журналисти и на каквито и да..

публикувано на 23.05.24 в 12:14

Двойно скачат таксите за ползване на училищните салони в Перник

Двойно скачат таксите за ползване от външни лица на физкултурните салони в общинските училища в община Перник. Решение за това бе взето на днешното заседание на местния ОбС. Увеличението на таксите е част от направените изменения и допълнения към Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги. Предложение за промяната е..

публикувано на 23.05.24 в 11:58

Разследват смъртта на мъж в село Влахи

Под ръководството на Окръжната прокуратура Благоевград се извършва разследване за установяване на причините за смъртта на 33-годишния А.Ч. Пострадалият е намерен ранната утрин вчера в приземен етаж на двуетажна масивна постройка в махала на с. Влахи, община Кресна. Открит е от работодателя си мъртъв, с тежко нараняване в областта на главата. По..

публикувано на 23.05.24 в 11:39

ЦИК информира общините за подвижните избирателни секции

Централната избирателна комисия е уведомила с писмо всички общини да осигурят дежурства на 24-ти и 25-ти май до 17 часа, за да се приемат документи от хора с увреждания, които искат да гласуват с подвижна избирателна комисия на изборите на 9 юни. На 25 май изтича срокът за подаване на документи, включително и по електронен път като в този случай не се..

публикувано на 23.05.24 в 11:10

3-дневен парад на красотата и младостта в Благоевград

Абитуриенти от 10 училища в областния център ще преминат като истински звезди по червения килим и под специална цветна арка пред Община Благоевград на 24, 25, 26 май. Традиционно зрелостниците ще отброяват от 1 до 12, пременени в стилни и оригинални облекла. Абитуриентите от Випуск 2024 в Благоевград са 760. Началото на дефилетата ще бъде..

публикувано на 23.05.24 в 10:29