Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гешев поема случая с побоищата в Перник

Главният прокурор Иван Гешев е посетил Перник и се е срещнал с кмета Станислав Владимиров, съобщиха от общинския пресцентър.

Двамата са обсъдили случаите на жестоката агресия в града, която ескалира в последните седмици. Гешев е обяснил, че е поел случая лично и че прокуратурата прави всичко възможно, за да защити интереса на гражданите. "Главният прокурор е обявил и че ще направи проверка в пернишката прокуратура", каза кметът Станислав Владимиров.

„Вчера се видях и с ръководители на МВР от София. С тях също начертахме един план за действие в следващите месеци. Със сигурност ще има засилено полицейско присъствие не само в следващите дни, а за един много по- дълъг период в Перник. Ще се работи с МВР в различни посоки, за да може този тип поведение да бъде приключен в нашия град”, каза още Владимиров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Георги Първанов в Благоевград: Отрицанието е най-лошият път в отношенията ни с РС Македония

Президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов припомни, че в Благоевград е бил преди повече от 20 години на една подобна лекция във връзка със 100 години от Илинденско-Преображенското въстание. Той участва в дискусия на тема „Отношенията между България и Северна Македония - от общо историческо минало към общо бъдеще“ и изнесе лекция..

публикувано на 28.05.24 в 16:12

Въженият парк в Благоевград ще бъде с вход свободен на 1 юни

Въженият парк в Благоевград ще бъде с вход свободен за децата на 1 юни. Идеята на общинското ръководство е да предостави още една възможност за забавление на малчуганите в Деня на детето. Работното време на атракциона е от 11.00 до 18.00 ч., с почивка от 14.00 ч. до 14.30 ч. С цел да се осигури ред и да бъде гарантиран достъпът на всяко дете,..

публикувано на 28.05.24 в 15:39

Спасителна акция в Трънско

Бедстващи две денонощия туристки са били открити и спасени в Трънско, съобщиха от ОДМВР- Перник. Женитe, на възраст 64 и 72 години, са се изгубили в гората на село Филиповци, махала „Драговски камък“. В издирването им са се включили 20 души. Издирването е започнало след получен сигнал на тел. 112 снощи, малко преди 23.00 часа. Сигналът подали самите..

публикувано на 28.05.24 в 15:33

С научен форум в ЮЗУ: 105 години български кооперативи

Трудово-производителните кооперации и връзката им с регионите и местните власти. Това беше основната насока на разговорите, които се проведоха между представителите на образованието и бизнеса в Благоевград. Поводът за научния форум бе отбелязването на 105 години от създаването на Националния съюз на Трудово-производителните кооперации /ТПК/..

публикувано на 28.05.24 в 14:36

За Деня на парковете: Игри, филми и изложба пред музея в Благоевград

С екологични игри, презентации, филми и изложба бяха отбелязани Денят на НАТУРА 2000 и Денят на парковете в България пред Регионален исторически музей – Благоевград. „С празниците си напомняме за важните неща. Акцентът на днешния ден е насочен към децата, които трябва да знаят, че са част от тази система и че зависят от нея“, каза Таня..

публикувано на 28.05.24 в 14:17

Обучават членовете на секционните избирателни комисии в Перник

Започна обучението на членовете на СИК в област Перник. То се провежда по общини, като в най-голямата община - Перник обучението ще бъде в четири последователни дни - 30 и 31 май и 1 и 2 юни, съобщи Румяна Петрова, председател на РИК.  2080 души са ангажирани в секционните избирателни комисии в региона. Повечето от тях са участвали и в провеждането на..

публикувано на 28.05.24 в 13:33

"Информационно обслужване" е наела около 2000 души за изборите

След изборите 2 в 1 на 9-и юни фирмата "Информационно обслужване" ще обработи три пъти повече данни спрямо предходните парламентарни избори, за да може Централната избирателна комисия да обяви окончателните резултати. Двойно повече оператори ще боравят с данните, първо, в изчислителните пунктове в районните избирателни комисии, а после и в ЦИК, където..

публикувано на 28.05.24 в 13:29