Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нова рубрика на Радио Благоевград с акцент на българското село

Христо Иванов е основател на фейсбук групата „Помощ за завръщане на село. Заедно с децата и по-смело“, с която Радио Благоевград ще си партнира в най-новата рубрика „Да възродим българското село“.

Той е баща на 5 деца. Живее на село и в същото време мотивира над 100 хиляди последователи в социалната мрежа към това да живеят на село. Христо Иванов е обиколил над 100 различни села в цяла България, а групата се превръща в място, където освен наболели теми, да се споделят добри практики и идеи, които да послужат на бъдещите заселници на малки населени места.

Едно от неща, които започва да връща хората към селото, е пандемията. Освен свободата, която дава селото, Христо Иванов посочва и факта, че то предоставя „поле за личностна изява“.

В града, много хора биха попречили на човек, докато на село – човек може да се формира като личност и характер още от дете“, посочва пред Радио Благоевград Христо Иванов. Той дава пример с децата си. „Едното ми дете се занимава с коне покрай своята майка, любим момент на другото ми дете е да стреля с традиционен лък, на 11-годишната ми дъщеря пък е любимо да обзавежда домове", казва още Христо Иванов. Според него, когато детето има „природен полигон“, то се развива като характер, мислене, въображение, креативност.

Повече подробности, чуйте в звуковия файл:
Вижте още

Изборно студио с Радио Благоевград на 2-и октомври

На 2-ри октомври – във вечерта на вота, бъдете с Радио Благоевград и изборното ни дискусионно студио. Ще чуете първите прогнозни резултати, коментари на политолози и социолози, първите реакции на политическите партии, репортажи и преки включвания на репортерите на Радиото на Югозапада. Студио „Избори за 48-то Народно събрание“, тази..

публикувано на 30.09.22 в 11:38

На празник в град Самоков

Радио Благоевград гостува на град Самоков по повод празника на града. Събеседници на водещата Мариана Попова бяха кметът на община Самоков Владимир Георгиев, директорът на Историческия музей Веселин Хаджиангелов и художникът Божидар Гончев. В ефира на изнесеното студио кметът Владимир Георгиев представи поредица от събития, включени в празничната..

публикувано на 19.08.22 в 12:37

Радио в парка

Радио Благоевград реализира открито студио в парк „Бачиново“ по повод Международния ден на младежта като основната цел беше отново да бъде по-близо до хората. Събеседници на водещия Снежина Цветанова бяха Румяна Станоева, експерт "Младежки дейности и спорт" в община Благоевград, инструкторът по йога Надежда Мишева, хореографът Рилка..

публикувано на 12.08.22 в 12:56

Признание за Радио Благоевград

Областният управител на област Благоевград Валери Сарандев изпрати писмо до директора на Радио Благоевград Рина Далева. Той изразява благодарността си към служителите за професионализма и всеотдайността, проявени при организацията и по време на XVI събор   на народното творчество  „Пирин пее“, който се проведе на 30 и 31 юли 2022 г. в..

публикувано на 09.08.22 в 12:07

Радио Благоевград е по-близо до хората

Радио Благоевград започва да реализира изнесено студио, а целта е да бъде по-близо до хората. Първото едночасово включване бе от квартал „Вароша“. Събеседници, на водещия Мариана Попова, бяха директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград – Богдана Костадинова, д-р Александра Ковачева – ръководител „Кариерно..

публикувано на 05.08.22 в 16:55

Отново с музика – както преди

Спомняте ли си дните преди пандемията, когато летните вечери бяха дълги, спокойни, прохладни и изпълнени с музика? Радио Благоевград ме върна в онези безгрижни времена с музиката на сръбския джаз пианист Деян Илиич.  Концертът му беше едно неочаквано за мен събитие, защото честно казано, не съм особен почитател на джаза. Само за един..

публикувано на 29.06.22 в 14:01

Прекрасен концерт на Деян Илиич в Радио Благоевград

Един от водещите джаз пианисти на Балканите  Деян Илиич завлад я публика та с виртуозните си изпълнения във вторник, 28 юни в Голямото концертно студио на Радио Благоевград . Пианистът гостува с премиера на нов солов албум. Радиоводещият в програма „Христо Ботев“ Цветан Цветанов откри проявата, разказа и подробности около..

публикувано на 29.06.22 в 13:15