Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Поетесата Валентина Михайлова гостува в Благоевград

Валентина Михайлова

Поетесата Валентина Михайлова за първи път гостува в Благоевград и ще представи творбите си в Централна читалищна библиотека. Събитието ще се състои днес от 16:30 часа. Поканата е отправена към всички почитатели на нежната лирика.

Гост на срещата в читалище „Никола Йонков Вапцаров 1866“ ще бъде Юлий Йорданов – член на съюза на българските писатели.

Валентина Михайлова (Валентина Младенова Исаева-Михайлова) е родена на 2 февруари 1953 г. в гр. София в семейството на поетите Младен Исаев и Людмила Исаева. Завършва СУ “Св. Климент Охридски”, философия със специализация по социология. По-късно специализира театрознание към ВИТИЗ „Кр. Сарафов”. През 2003 г. завършва магистратура по БИН във Философски факултет на СУ „Св. Кл. Охридски”. Работи в ННИЦК при Комитета за култура, секция “Музика”, 1979. Литературен сътрудник и редактор в СБП от 1981. Библиотекар във филиалната библиотека при НЧ „Славянска беседа”. Член на СБП и СБЖ. Издадени книги: „Незащитени пространства” (1992), „Душа в окото на Всемира” (2002), „Оазиси на сърцето” (2006), „Предчувствие за бряг” (2013), „Имена от творческата плеяда” (2015), „Разпъната душа” (2018).


По публикацията работи: Зоя Караджова

БНР подкасти:

Вижте още

Езиково многообразие завладя Благоевград

Традиционният Фестивал на езиците, организиран от благоевградската Езикова гимназия „Акад. Людимл Стоянов“, днес събра ученици и техните преподаватели в зала „Яворов“. Двучасовият музикален спектакъл бе организиран изцяло от средношколците, като подарък за техните преподаватели. Благоевградската зала „Яворов“ се превърна в международна..

публикувано на 07.06.23 в 14:38

Фолк фест Банско 2023

На 21 и 22 юли 2023 г., Банско посреща любителите на фолклора от България и чужбина. Организаторите – Община Банско и „Дани лазер шоу”, предлагат интересна и наситена с различни събития фестивална програма.   Посетителите ще имат възможност да се насладят на удивителни изпълнения на автентичен и обработен фолклор. Живата фолклорна музика и..

публикувано на 07.06.23 в 14:05

Започва фестивалът за късометражно кино IN THE PALACE

Юбилейното 20-то издание на Международния фестивал за късометражно кино „IN THE PALACE” /„В Двореца”/ ще се проведе между 10-и и 17-и юни в Перник, София, Варна, Бургас и Пловдив, съобщиха от общинския пресцентър в Перник. Фестивалът се организира от Фондация “Международен фестивал за късометражно кино IN THE PALACE и Фондация “Култура Перник”...

публикувано на 07.06.23 в 13:05

Започва кампанията по изкупуване на череши в Кюстендилско

Започва брането и изкупуването на череши в Кюстендилско - тази година кампанията се забави с около 10 дни заради дъждовната пролет, казаха земеделски производители. Изкупната цена се очаква да е над 1 лев за килограм. Пунктове за изкупуване могат да се откриват само върху имоти общинска собственост, наемът е 15 лв. и 20 стотинки за килограм, каза..

публикувано на 07.06.23 в 11:19

С концерт Биг Бенд - Благоевград отбеляза 30-годишен юбилей

С емоционален и завладяващ концерт Биг Бенд - Благоевград отбеляза своя 30-годишен юбилей пред пълна зала „Пейо Яворов“. „С много хъс и дръзновение, с огромна динамика и безкрайни репетиции през тези 30 години надграждахме репертоар от стилове и част от тях ще представим пред Вас тази вечер“, каза диригентът и основател на Биг Бенд - Благоевград..

публикувано на 07.06.23 в 10:30

Депутатите обсъждат увеличаване на минималната заплата

Народното събрание ще обсъди проект на решение, внесен от ПП-ДБ за възлагане на министъра на икономиката да впише акциите на Община Варна в Пловдивския панаир в полза на държавата. Депутатите решават по казуса с акциите на Община Варна в Пловдивския панаир В седмичната проектопрограма на парламента е първо четене промените в Кодекса на труда,..

публикувано на 07.06.23 в 09:04

Започва изплащането на пенсиите

От днес до 20 юни ще се извърши изплащането на пенсиите през юни. Преводите на сумите за настоящия месец по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес, съобщиха от Националния осигурителен институт. На интернет страницата на ведомството вече има нова електронна услуга, свързана с правото на лицата да бъде..

публикувано на 07.06.23 в 08:20