Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Прекрасен концерт на Деян Илиич в Радио Благоевград

Един от водещите джаз пианисти на Балканите Деян Илиич завладя публиката с виртуозните си изпълнения във вторник, 28 юни в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Пианистът гостува с премиера на нов солов албум.

Радиоводещият в програма „Христо Ботев“ Цветан Цветанов откри проявата, разказа и подробности около бързата организация.„ Ние не играем за пълни зали, ние играем за хората, за да бъдат щастливи“, каза Цветан Цветанов.

В концертната програма публиката чу виртуозното изпълнение на Деян Илиич, който е създател и лидер на обичания у нас ню джаз квартет Eyot, с който от 2011г. насам има четири участия на "Аларма Пънк Джаз" (в Първо студио на БНР в София), едно на джаз фестивала в Банско и едно на "Джаз Перелик" в Родопите.

Пак ще дойда в Благоевград, разстоянието до Ниш е само 200 километра“, обеща Деян Илиич и благодари на публиката за аплодисментите. С усмивка Цветан Цветанов пък обясни, че от всички сръбски джаз музиканти той е най-често канен в различни студиа в България.

Проявата беше в рамките на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на Българското национално радио, под патронажа на екипа на предаването за култура "Аларма Югозапад", излъчвано всеки понеделник след новините в 23:00ч. по Радиото на Югозапада.


Галерия

Вижте още

Изборно студио с Радио Благоевград на 2-и октомври

На 2-ри октомври – във вечерта на вота, бъдете с Радио Благоевград и изборното ни дискусионно студио. Ще чуете първите прогнозни резултати, коментари на политолози и социолози, първите реакции на политическите партии, репортажи и преки включвания на репортерите на Радиото на Югозапада. Студио „Избори за 48-то Народно събрание“, тази..

публикувано на 30.09.22 в 11:38

На празник в град Самоков

Радио Благоевград гостува на град Самоков по повод празника на града. Събеседници на водещата Мариана Попова бяха кметът на община Самоков Владимир Георгиев, директорът на Историческия музей Веселин Хаджиангелов и художникът Божидар Гончев. В ефира на изнесеното студио кметът Владимир Георгиев представи поредица от събития, включени в празничната..

публикувано на 19.08.22 в 12:37

Радио в парка

Радио Благоевград реализира открито студио в парк „Бачиново“ по повод Международния ден на младежта като основната цел беше отново да бъде по-близо до хората. Събеседници на водещия Снежина Цветанова бяха Румяна Станоева, експерт "Младежки дейности и спорт" в община Благоевград, инструкторът по йога Надежда Мишева, хореографът Рилка..

публикувано на 12.08.22 в 12:56

Признание за Радио Благоевград

Областният управител на област Благоевград Валери Сарандев изпрати писмо до директора на Радио Благоевград Рина Далева. Той изразява благодарността си към служителите за професионализма и всеотдайността, проявени при организацията и по време на XVI събор   на народното творчество  „Пирин пее“, който се проведе на 30 и 31 юли 2022 г. в..

публикувано на 09.08.22 в 12:07

Радио Благоевград е по-близо до хората

Радио Благоевград започва да реализира изнесено студио, а целта е да бъде по-близо до хората. Първото едночасово включване бе от квартал „Вароша“. Събеседници, на водещия Мариана Попова, бяха директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград – Богдана Костадинова, д-р Александра Ковачева – ръководител „Кариерно..

публикувано на 05.08.22 в 16:55

Отново с музика – както преди

Спомняте ли си дните преди пандемията, когато летните вечери бяха дълги, спокойни, прохладни и изпълнени с музика? Радио Благоевград ме върна в онези безгрижни времена с музиката на сръбския джаз пианист Деян Илиич.  Концертът му беше едно неочаквано за мен събитие, защото честно казано, не съм особен почитател на джаза. Само за един..

публикувано на 29.06.22 в 14:01

Нова рубрика на Радио Благоевград с акцент на българското село

Христо Иванов е основател на фейсбук групата „Помощ за завръщане на село. Заедно с децата и по-смело“, с която Радио Благоевград ще си партнира в най-новата рубрика „Да възродим българското село“. Той е баща на 5 деца. Живее на село и в същото време мотивира над 100 хиляди последователи в социалната мрежа към това да живеят на село. Христо..

публикувано на 23.06.22 в 09:28