Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горя апартамент в ж.к. “Ален мак“

Пожар избухна в апартамент в благоевградския квартал „Ален мак“. Инцидентът стана в понеделник сутринта, 4-и юни. На място са изпратени два екипа на РСПБЗН, които загасили пламъците.

Няма данни за пострадали хора, съобщиха от пожарната служба в Благоевград. Установяват се точните причини за пожара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Горска педагогика с ученици от Кресна

Второкласници от Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Кресна научиха интересни неща за природата и нейните обитатели, благодарение на горски педагози от ЮЗДП. Чрез ролеви игри инж. Вера Станишева и инж. Даниела Белемезова предадоха на децата част от своите знания. Тази година училището чества 100-годишния си юбилей, а мероприятието беше..

публикувано на 27.05.24 в 11:47

Забавления и игри за малчуганите на Гоце Делчев на 1 юни

Международният ден на детето – 1 юни, по традиция ще бъде отбелязан в гр. Гоце Делчев с голям празник. Той ще се състои в Градския парк и ще започне в 10.30 часа на 1-ви юни 2024г. /събота/. За децата на Гоце Делчев ще има музикална програма, много забавления и лакомства, а така също ателие по грънчарство и рисуване, батут, аниматори, любими приказни..

публикувано на 27.05.24 в 11:33

Децата на пернишкия квартал "Тева" остават без игрище

Децата на пернишкия квартал „Тева” остават без игрище заради протест на живущи в жилищните блокове, в близост до които е трябвало да бъде изградено съоръжението. Обитателите на жилищни блокове с номера 3 и 4 са внесли жалба в общината, а на организираната след нея среща са заявили категорично, че не желаят в близост до жилищата им да има игрище...

публикувано на 27.05.24 в 10:45

Пожар в сградата на община Перник

Пожар е възникнал в сградата на община Перник. Запалила се е стая на 9-ия етаж, където се помещава отдел „Общинска собственост”. Причината е късо съединение, съобщи пресаташето на общината Адриан Скримов. Пожарът е избухнал малко преди 8 часа. Екип на пожарната е потушил огъня . Няма пострадали хора. Обгорели са мебелите и офис оборудването в стаята...

публикувано на 27.05.24 в 10:19

Над 2 500 четвъртокласници от област Благоевград на изпит по БЕЛ

2599 четвъртокласници в област Благоевград се явяват на Национално външно оценяване по български език и литература днес.  „Тестът включва 21 задачи, ще има диктовка, има текст за четене с разбиране и извличане на информация, ще има и творческа задача. Националното външно оценяване, както много пъти сме казвали и особено в 4 клас има за цел..

публикувано на 27.05.24 в 10:13

50% от местата в Спешните центрове от години стоят незаети

На Световния ден на спешната помощ - 27 май, ситуацията със спешните екипи у нас е все по-трагична. В системата трайно липсват 500 лекари, въпреки че заплатата на лекар в линейка достигна 4000 лева. Повече от половината места остават незаети, пишат от Съюза на парамедиците в България. "В повечето държави от ЕС отдавна е направен анализ, че лекарският..

публикувано на 27.05.24 в 09:16

Слънчево време

На 27 май над по-голямата част от страната времето ще е слънчево. С до умерен северен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°.

публикувано на 27.05.24 в 08:05