Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов арест в Благоевград

В Благоевград официално бяха открити новият арест и пробационната служба, които се намират в сградата на Държавната агенция за метрология и технически надзор на ул. Свобода №1. На събитието присъства заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев. Пред журналисти той заяви, че в Благоевград се намира най-модерният арест в страната, който отговаря на всички европейски изисквания.

Новите арестантски килии са 13 на брой, оборудвани със самостоятелни тоалетни, има баня, помещения за свиждане, лекарски кабинет. Отдавна страната ни търпи санкции заради лошите условия, в които живеят арестантите, каза заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев.

Комисар Милан Миланов, началник на Областна служба „Изпълнения на наказанията“ изрази своята благодарност към всички, които се взели участие в реализацията на проекта, касаещ изграждането на новата пробационна служба и новия арест, които се намират на третия и четвъртия етаж в сградата на Държавната агенция за метрология и технически надзор.

Цветан Цветков, зам.директор на Главна дирекция изпълнение на наказанията, поздрави всички служители и гости на събитието и изрази задоволството си от добре свършената работа по отношение на новите офиси на пробационната служба и на новия арест.

Новият арест ще започне да функционира със заповед на правосъдния министър. До тогава ще работи старият в областната дирекция на полицията.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Експерти представиха възможностите за финансиране на предприятия

Община Благоевград бе домакин на Информационен ден, в рамките на който експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” представиха възможностите пред предприемачи да получат финансиране при въвеждане на иновации в бизнеса си. Форумът бе открит от заместник-кмета по образование и бизнес развитие Боряна Шалявска, която приветства..

публикувано на 19.04.24 в 15:13

Махат опасно съоръжение в Перник

Съоръжението за катерене/ Хексагон/ в Парка на предизвикателствата в Перник ще бъде премахнато. То не е сертифицирано, морално остаряло е и крие рискове за децата, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков. Съоръжението е на три нива и е една от атракциите в изградения с европейски средства Парк на предизвикателствата в Перник. За функционирането..

публикувано на 19.04.24 в 14:57

Над 120 деца на плувен турнир в Кюстендил

Над 120 деца ще се включат във второто състезание по плуванер организирано от плувен клуб "Велбъжд“ в Кюстендил. Заявки за участие има и на деца от Разлог, Благоевград и Дупница. В рамките на половин година плувният клуб успява да организира второ състезание. То ще се проведе на 20 април от 10.00 часа на басейна в ПМГ "Професор Емануил Иванов“ в..

публикувано на 19.04.24 в 13:03

Минерална вода от чешмите в Рударци до началото на летния сезон

До началото на летния сезон два от минералните извори в село Рударци ще бъдат включени във водопреносната и водоснабдителната  мрежа на курортното селище. На проведеното днес заседание ОбС в Перник даде правомощия на кмета Станислав Владимиров да сключи договор за учредяване на право на строеж с дружеството - собственик на имота, в който ще бъде..

публикувано на 19.04.24 в 13:00
Началникът на

Набелязаха мерки за намаляване на престъпленията в Перник

Областната дирекция на МВР в Перник проведе работна среща с ръководството на община Перник, директорите на училища и детски градини и на обекти с масово събиране на хора. Целта е подобряване на взаимодействието и набелязване на мерки за намаляване на риска от престъпления, съобщиха от пресцентъра на полицията. Участниците в срещата са запознати с..

публикувано на 19.04.24 в 11:18

Единодушно парламентът вдигна заплатите на военнослужещите

С единодушие от 195 гласа "за" депутатите приеха да увеличат заплатите на военнослужещите, одобрявайки на първо четене промените в Закона за въоръжените сили, пише БНР. С измененията се въвежда нова система, според която заплатите растат от началото на 2025 г. със специфичен коефициент и в зависимост от заеманата длъжност. Със законопроекта..

публикувано на 19.04.24 в 11:09

Пренасочват до 8 май звеното за лични документи от Банско в Разлог

За периода от 22.04.2024 г. до 08.05.2024 г. приемането на заявления за издаване на български лични документи, както и връчването на готовите документи ще бъде пренасочено от звеното БДС на РУ-Банско към звеното БДС на РУ-Разлог. Oт ОДМВР-Благоевград поднасят извинението си към жителите на общината за причиненото неудобство.

публикувано на 19.04.24 в 11:04