Местни избори 2023
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ново попълнение в езерото на парк „Бачиново“

40 зеленоглави женски патици от понеделник, 4-и юли, плуват в езерото на благоевградския парк „Бачиново“. Новото попълнение става възможно благодарение на инициативата на Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911“ и със съдействието на Община Благоевград.

Инициативата, която е подкрепена от Националното сдружение на ловците и риболовците, е породена след вандалския акт, при който бяха унищожени десетки водни екземпляри. В момента на вода се пускат предимно женски видове, уточни председателят на благоевградското Ловно-рибарско дружество, Иван Василев.

Според кмета на община Благоевград Илко Стоянов, дарителският акт ще допринесе за още по-голямото разнообразие на флората и фауната, които определят облика на крайградската паркова зона.

Репортаж на Яна Стратева
Аудио файлът е със субтитри


Галерия

Вижте още

Фестивал "Силата на човешкия дух" в Перник

Фестивал под мотото „Силата на човешкия дух” ще се проведе в Перник на 30 септември. Той се организира от сдружение „Направено с любов”, чиято мисия е да помага на творци с увреждания и техните семейства. Фестивалът ще започне в 13 часа с изложба на картини и икони в галерия „Марин Гогев”. В 14 часа на поляната срещу сградата на кметство Изток..

публикувано на 30.09.23 в 08:28

3 заличени регистрации при кметската надпревара в Пернишко

Трима от кандидатите за кмет на кметства в община Перник отпадат от надпреварата още на старта на предизборната кампания. ОИК заличи регистрацията им и анулира издадените им удостоверения. Причината за заличаването им е липса на регистрация по постоянен или настоящ адрес на територията на съответните кметства. Нарушенията са установени при..

публикувано на 30.09.23 в 07:37

Фестивал на чесъна в радомирското село Долни Раковец

Първи фестивал на чесъна започва в радомирското село Долни Раковец. В продължение на два дни, днес и утре, местни и гостуващи производители ще представят традиционни продукти, а за доброто настроение на присъстващите е подготвена и богата фолклорна програма. Долнораковският чесън се отличава със своята дълготрайност и вкусови качества. Това е..

публикувано на 30.09.23 в 07:33

До 29 градуса в събота

Днес ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над планинските райони от Южна България.  Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от север-североизток.  Максималните температури ще са между 24° и 29°. 

публикувано на 30.09.23 в 07:23

Втора кариерна борса се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Днес в Югозападния университет „Неофит Рилски“ се проведе втора кариерна борса, насочена към студенти, обучаващи се в професионално направление 4.2. „Химически науки“.  В рамките на събитието студенти от различни специалности имаха възможност да се запознаят с тенденциите на пазара на трудаи възможностите зареализация, а..

публикувано на 29.09.23 в 17:13

Одобриха Областната здравна карта за област Кюстендил

Окончателният вариант на Областната здравна карта за област Кюстендил беше одобрен на редовно заседание на комисията, сформирана за изготвяне на документа. Одобрената Областна здравна карта ще бъде представена на Министерство на здравеопазването. Основната цел на Областната здравна карта е да допринесе за подобряване на здравното състояние на..

публикувано на 29.09.23 в 14:41

„Спортуваме заедно“

В Благоевград продължават поредицата от събития, свързани с  Европейския ден на спорта в училище.  Днес в инициативата се включи и 11-то ОУ „Христо Ботев“. Денят е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт. За осма поредна..

публикувано на 29.09.23 в 14:24