Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ново попълнение в езерото на парк „Бачиново“

40 зеленоглави женски патици от понеделник, 4-и юли, плуват в езерото на благоевградския парк „Бачиново“. Новото попълнение става възможно благодарение на инициативата на Ловно-рибарско дружество „Сокол 1911“ и със съдействието на Община Благоевград.

Инициативата, която е подкрепена от Националното сдружение на ловците и риболовците, е породена след вандалския акт, при който бяха унищожени десетки водни екземпляри. В момента на вода се пускат предимно женски видове, уточни председателят на благоевградското Ловно-рибарско дружество, Иван Василев.

Според кмета на община Благоевград Илко Стоянов, дарителският акт ще допринесе за още по-голямото разнообразие на флората и фауната, които определят облика на крайградската паркова зона.Галерия

Вижте още

ЦИК назначи състава на РИК-Кюстендил

Със свое решение от днес – 12.08.2022 г., ЦИК определи състава и назначи РИК-Кюстендил в 10-и изборен район, за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. До решението на РИК се стигна, след като на 06.08.2022 г., на консултации при областния управител инж. Александър Пандурски, политическите партии и коалиции не постигнаха..

публикувано на 12.08.22 в 18:11

Медали и грамоти за самодейците от Кюстендилска област

 С медали и грамоти са удостоени самодейците от Кюстендилска област за представянето си на XII Национален събор на народното творчество Копривщица 2022, който се проведе на 5,6 и 7 август. 70 творци от шест читалища в областта взеха участие в събора.  Това са Автентична фолклорна група с ръководител Миродинка Василева към НЧ „Кирил и Методий 1927“- с...

публикувано на 12.08.22 в 18:08

Валентина Караганова е назначена за зам.-областен управител на Кюстендилска област

Валентина Василева Караганова е назначена за зам.-областен управител на област Кюстендил, информираха от Областната администрация в града. Назначението е със заповед на Министър-председателя Гълъб Донев от днес – 12.08.2022 г. Новият зам.-областен управител е магистър, специалност „Публична администрация” в ЮЗУ „Неофит Рилски”-гр...

публикувано на 12.08.22 в 18:04

Освободен е заместник областният управител на Перник

Освободена от длъжност е зам.-областният управител на Перник Ива Борисова. Тя бе назначена от първото служебно правителство на Стефан Янев от квотата на БСП и остана на поста и при редовното правителство на Кирил Петков. ”Дойдох по време на служебно правителство и си тръгвам при такова, животът е кръговрат” , написа във Фейсбук Борисова.  Очаква се..

публикувано на 12.08.22 в 14:26

Весела Лечева гостува в Перник

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева ще се запознае подробно през почивните дни с документите, които е поискала от всички дружества, от Националната спортна база и Българския спортен тотализатор и през следваща седмица очаква да има точна преценка за състоянието и възможностите за тяхното бъдеще. Днес министър Лечева бе гост на младите..

публикувано на 12.08.22 в 14:03

Централният храм в Кюстендил ще бъде открит след ремонт

Церемония по откриване на обновенияцентрален храм в Кюстендил ще бъде извършено на 15 август, когато православната църква отбелязва празника Успение Богородично, а храмът отбелязва патронния си празник. Светата литургия ще оглави  Белоградчишкия епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия,..

публикувано на 12.08.22 в 10:12

Очакват Весела Лечева за Международния ден на младежта в Перник

С волейболен турнир и йога стартират в Перник проявите по повод Международния ден на младежта – 12 август, съобщи общинският пресцентър.  Сред гостите на откриването се очаква да бъде министърът на младежта и спорта Весела Лечева. Събитието се организира от Община Перник, съвместно с Консултативния съвет за младежка политика и..

публикувано на 12.08.22 в 07:07