Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осуетиха кражба от аквапарка в Благоевград

Пореден вандалски акт се разигра във втоирник вечерта, 26-и юли, в Благоевград. Обект отново бе терена на аквапарка в областния център, а служители на Звено
„Инспекторат“ към Община Благоевград хванаха извършителите на място, непосредствено преди да бъдат изнесени материали от затвореното съоръжение.

След извършване на регулярни проверки от страна на инспекторите към Общинска администрация е констатирано, че на място в аквапарка има подготвени материали за изнасяне, сред които врати, платна, каси за врати и други. След направен обстоен оглед дежурният екип от Звено „Инспекторат“ забелязва крадците и се обажда на телефон 112, в следствие на което пристигат служители на реда и арестуват двамата недобросъвестни граждани.

По публикацията работи: Весела Сукалинска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Бивш кадър на ГЕРБ е водач на листата на „Граждански блок” в Перник

Бивш кадър на ГЕРБ е водач на листата на „Граждански блок” в Перник. Д-р Александър Александров, който бе и депутат от ГЕРБ в 44-то Народно събрание отново атакува парламента, този път от регистрираната от бившия главен прокурор Иван Гешев коалиция.  В периода 2015-2017 година д-р Александров бе областен управител на Перник, а след това и депутат в..

публикувано на 09.05.24 в 15:58

Новият областен управител на Благоевград Георги Динев официално встъпи в длъжност

Със свое решение Министерският съвет назначи  новия областен управител на Благоевград Георги Динев. Досегашният губернатор Мария Димова предаде символично властта на Динев на церемония в областната администрация.   „Като свой и на цялата Областна администрация основен приоритет ще поставя провеждането на честни и свободни избори“ – каза..

публикувано на 09.05.24 в 15:47

С шествие отбелязаха Деня на Европа в Кюстендил

С шествие от централния площад "Велбъжд" до паметната плоча на загиналите кюстендилци във Втората световна война беше отбелязан Денят на Европа в Кюстендил. На събитието присъстваха кметът на Община Кюстендил Огнян Атанасов, областният управител Александър Пандурски, председателят на Общинския съвет, председателят на Общинския съвет на Съюза на..

публикувано на 09.05.24 в 15:18

Денят на Европа в Благоевград

Представители на местната и изпълнителната власт, хора на изкуството и образованието, както и жители на Благоевград, се включиха в официалното отбелязване на Деня на Европа. Началото на събитието бе поставено пред паметната плоча на загиналите във войните за свободата и независимостта на България, на площад „Георги Измирлиев – Македончето“...

публикувано на 09.05.24 в 14:14

1 633 лв. е средният осигурителен доход през март

1 633,53 лева е бил размерът на средния осигурителен доход за страната през март, изчисляват от Националният осигурителен институт. От там уточняват и че 1 498,44 лева е средномесечният осигурителен доход у нас за периода от 1 април миналата година - 31 март тази година.  Той служи за изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец април..

публикувано на 09.05.24 в 13:54

Осъдиха за 33-ти път мъж от Кюстендил

Мъж на 41 години беше осъден за 33-ти път от Районния съд в Кюстендил. Последното му наложено наказание е "лишаване от свобода" за срок от две години, при първоначален "строг режим на изтърпяване". Досегашните присъди на 41-годишния мъж от Кюстендил са предимно за кражби. От съда казаха, че срещу него има още едно висящо производство, което предстои..

публикувано на 09.05.24 в 12:47

Мъж загина при катастрофа в Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя Кюстендил- Дупница. Инцидентът е станал на изхода на Кюстендил. Произшествието все още се обслужва. Блъснатият мъж е починал на място. Тялото на загиналия е закарано за аутопсия, все още не е идентифициран, казаха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

публикувано на 09.05.24 в 12:40