Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад на новозаразените с COVID-19

Новите случаи с коронавирус у нас са 1636, по данните за изминалото денонощие. Положителни са 21,5% от направените 7596 теста.

1064 пациенти  с Covid-19 се лекуват в болници, от тях 48 са в интензивни отделения.

9 души са починали вследствие на инфекцията, а като излекувани са отчетени 2553-ма.

Поставените дози ваксина за изминалото денонощие са 2933.

От утре, 11 август, защитни маски ще се изискват само  в лечебни заведения, аптеки, оптики и институции, предоставящи социални услуги.

Маските ще са задължителни и в градския транспорт и на спирките, които са на закрито. Изключение от изискването се допуска за деца до 6-годишна възраст.

Заповедта на здравния министър ще е в сила до 18 август включително.

83 са новозаразените в Благоевградска област, 28 в Кюстендилска и 36 в Пернишка.


По публикацията работи: Екатерина Николова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Есенни цветя

Слънчево и топло, слаб вятър от изток

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31 градуса. В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около..

публикувано на 26.09.24 в 05:28

Над 120 търсещи работа перничани посетиха проведената днес трудова борса в града

Над 120 търсещи работа перничани посетиха проведената днес трудова борса в града. Със свои щандове в нея участваха 13 фирми от областите Перник и София. Борсата премина при добра организация. Заявени бяха 76 свободни работни места в сферата на производство на електрически съоръжения, на фармацевтични и козметични продукти, производство и търговия с..

публикувано на 25.09.24 в 18:53

Посрещнаха военнослужещи от мисия на НАТО в Косово

110 военнослужещи от Трето бригадно  командване днес бяха официално посрещнати в Благоевград след 4-месечно участие в силите на оперативния резерв на стабилизиращите сили на НАТО в Косово /КФОР/.Те получиха почетен знак и сертификат за участие във военна мисия.  " За втори път вие – военнослужещите от Трето бригадно командване, определени и..

публикувано на 25.09.24 в 16:12

Кметът Апостолов за проверката на ГДБОП: Нищо не ме притеснява

ГДБОП прави проверка в Община Симитли. Специализираната операция е започнала тази сутрин в администрацията. Проверяват се документи, разпитват се свидетели. Проверката касае европроект за социални асистенти на стойност 400 000 лева. „Проверката в Община Симитли е с прокурорска заповед, разпитани бяхме аз и ръководителят на проекта. Има..

публикувано на 25.09.24 в 16:03

В Благоевград: Заседание на Областната комисия по транспорт

Днес в Областна администрация Благоевград се проведе заседание на Областната комисия по транспорт, председателствано от областния управител Георги Динев. Заседанието бе свикано във връзка с постъпили предложения от кмета на община Петрич за промени в областната и републиканската транспортна схема и бяха разгледани от членовете на комисията...

публикувано на 25.09.24 в 15:46

Задържаният за убийството в пернишкото село Расник е привлечен като обвиняем

Задържаният за извършеното снощи убийство в пернишкото село Расник 74- годишен местен жител е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата.  В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за неговата виновност. Повдигнато му обвинение за умишлено убийство и е задържан за срок до 72 часа. Изготвено е искане за вземане на мярка за..

публикувано на 25.09.24 в 15:30

По-малко кандидат-депутати в Кюстендилско

125 души са кандидат-депутатите от област Кюстендил за предстоящите избори за Народно събрание, насрочени за 27 октомври 2024 година. В сравнение с предходните избори за парламент те са по-малко. Кандидатите през месец юни са били 157. За предстоящият парламентарен вот в Кюстендилска област са регистрирани 26 кандидатски листи. От тях 17 са..

публикувано на 25.09.24 в 15:07