Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Съветници в Трън актуализираха поименния списък за капиталови разходи

На извънредно заседание общинските съветници в Трън актуализираха поименния списък за капиталови разходи. Към включените в него обекти с решение на ОбС се добави и основен ремонт на спортната зала в града.

Залата е построена през 1978 г. След неуспешни опити да бъде осигурено финансиране по линия на ЕС, миналата година община Трън пристъпи към поетапна реконструкция на спортното съоръжение със собствени средства.

 Ремонтиран бе покривът, планирана е и подмяна на дограмата. 

Предстоящият основен ремонт стана възможен благодарение на одобрения с постановление на МС от 29 юли т.г. допълнителен трансфер по бюджета на общината. 

Ремонтът ще струва 600 000 лева. С тях ще бъде подменено игралното поле, ще се направи топлоизолация и ще се ремонтират всички помещения в залата.


Вижте още

"Златен ключ" за община Банско

Община Банско спечели приз „Златен ключ” в категория „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани” на 20-та церемония по връчване на награди за принос  в областта на свободата на информация по повод Международния ден на правото да знам.  „Това е Общината, която активно публикува обществена информация и е на първо място..

публикувано на 28.09.22 в 17:42

Дарения от изложбата "Арт Перник"

Първите дарения от изложбата "Арт Перник" за изграждането на паметник на загиналите във войните за национално обединение перничани вече са направени. Това съобщи Георги Чернев - председател на академия "Знание и самоусъвършенстване" и инициатор на изложбата.  Ден след откриването на изложбата "Арт Перник" четири от представените в нея картини са..

публикувано на 28.09.22 в 17:13

„Златен ключ” за община Банско

Община Банско спечели приз „Златен ключ” в категория „Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани” на 20-та церемония по връчване на награди за принос  в областта на свободата на информация по повод Международния ден на правото да знам. „Това е общината, която активно публикува обществена информация и е на първо..

публикувано на 28.09.22 в 17:06

Дарение за изграждане на паметник в Перник

Първите дарения от изложбата „Арт Перник” за изграждането на паметник на загиналите във войните за национално обединение перничани вече са направени. Това съобщи Георги Чернев - председател на академия "Знание и самоусъвършенстване" и инициатор на изложбата. Ден след откриването на изложбата "Арт Перник" четири от представените в нея картини са..

публикувано на 28.09.22 в 16:46

Златна възраст в Благоевград

30 години от възстановяването на организираното пенсионерско движение в страната отбелязаха днес членовете на общинския Съюз на пенсионерите „Обединени“ - Благоевград. Срещата се проведе в Клуба на пенсионера в благоевградския квартал "Еленово". Среща на младостта и мъдростта – така организаторите от благоевградския Съюз на пенсионерите в..

публикувано на 28.09.22 в 16:35

Нападателят на медицинската сестра в Перник остава в ареста

32-годишният Стефан Стефанов, който нанесе побой на медицинска сестра в спешното отделение на пернишката болница остава в ареста, съобщиха от прокуратурата. Окръжен съд Перник не е уважил жалбата на защитата му срещу наложената най-тежка мярка за неотклонение задържане под стража. Нападението над медицинската сестра не е първият случай на агресия от..

публикувано на 28.09.22 в 15:38

Представиха проект за прилагане на мерки за приобщаване на ромите

Проект „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград” беше представен по време на начална пресконференция в зала „22 септември“ в Благоевград. Заместник-кметът по икономика, финанси и европейски проекти Мария Петрова презентира заложените цели, планираните дейности и очакваните резултати от тяхното изпълнение...

публикувано на 28.09.22 в 15:29