Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Весела Лечева гостува в Перник

3
Снимка: Елена Тамакярска, БНР

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева ще се запознае подробно през почивните дни с документите, които е поискала от всички дружества, от Националната спортна база и Българския спортен тотализатор и през следваща седмица очаква да има точна преценка за състоянието и възможностите за тяхното бъдеще. Днес министър Лечева бе гост на младите хора от Перник по повод Международния ден на младежта.

Пред журналисти в Перник Лечева посочи, че ще бъде много внимателна с фактологията и с оценката, която ще даде по отношение на многото скандали, появили се в публичното пространство: 

„Затова съм изискала с нарочни писма всички документи по отношение на това, което излезе в медийните пространства и, разбира се, всички отчети за полугодието, така че да имаме много ясна представа за ситуацията”.

В част от федерациите има сериозни проблеми, каза още Лечева.

„Най-притеснителното за тези проблеми във федерациите е за възможността за един безпрепятствен тренировъчно- състезателен процес. Най-важно от страна на държавата е да осигурява, да дава възможност на треньорите, спортистите и специалистите да упражняват своите умения, да дадат възможност на своите състезатели да се представят най- добре. Но това, което виждам например във федерациите по вдигане на тежести, по автомобилен спорт- там са сериозни проблемите във връзка с отнемането, непризнаването на лицензи, невъзможност да бъдат регистрирани нови ръководства. Това, разбира се, възпрепятства тренировъчния и състезателния процес”, коментира Лечева.

Що се отнася до БСП Лечева отново повтори, че няма проблеми с членовете и симпатизантите на партията: 

„Имах проблеми с ръководството. Аз съм ги изразявала на нашите национални заседания на Националния съвет и винаги съм казвала, че не обичам да бъда пасивен член на партията, аз съм един от активните членове и съм изразявала своите позиции”.


Галерия

Вижте още

Почетоха загиналите в катастрофата в село Гълъбник

Посланикът на Чехия у нас Лукаш Кауцки и посланикът на Словакия Васил Гривна участваха в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на загиналите при катастрофа на 21 септември 1972 година чехословашки парашутисти в радомирското село Гълъбник. По повод 50 – годишнината бе отслужена заупокойна молитва. Катастрофата отпреди 50 години е..

обновено на 26.09.22 в 20:43
Съдебната палата в Кюстендил

Мярка за неотклонение "задържане под стража" за обвиняем за купуване на гласове

Окръжният съд в Кюстендил потвърди определение на Районния съд в Дупница, с което е взета мярка за неотклонение "задържане под стража", за обвиняем в предлагане на имотна облага за петима души от Дупница, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на глас, на предстоящите на 2 октомври избори, в полза на определена политическа партия...

публикувано на 26.09.22 в 18:15

Катастрофа на АМ "Струма"

Катастрофа стана около 17 часа днес на АМ “Струма“, в близост до разклона за гр. Кочериново. По първоначални данни автомобил е самокатастрофирал, двама души са пострадали, те са настанени в МБАЛ - Благоевград - съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка. Причините за пътния инцидент се изясняват. 

публикувано на 26.09.22 в 17:57

И служителите на РЗИ в Перник протестираха

Служителите на РЗИ в Перник се присъединиха към протеста на колегите си в цялата страна с искания за достойно заплащане. Работещите в РЗИ заявиха, че са на предела на силите си, но въпреки това продължават да бъдат на първа линия и да изпълняват задълженията си по опазване здравето и живота на гражданите. Оценките за дейността ни са високи, но трудът..

публикувано на 26.09.22 в 15:42
Петър Паунов

Възстановяват автобусните курсове Кюстендил - София

Автобусните курсове Кюстендил - София - Кюстендил вероятно ще бъдат възстановени от 1 октомври, след като днес в общината в Кюстендил са постъпили две оферти на превозвачи. Офертите са на местни фирми. Автобусите по линията Кюстендил - София - Кюстендил, изпълнявани от "Юнион Ивкони" бяха драстично намалени след 17 август, което създаде сериозни..

публикувано на 26.09.22 в 14:28

"Ключът за крепостта” представят в Банско

Театралният спектакъл “Ключът за крепостта” ще бъде представен на централния площад в Банско на  27 септември /вторник/.  Режисурата е на Клара Армандова, автор е Красимир Симеонов, участват актьорите Роси Русева, Нона Йотова, Иван Рангелов и Филип Гуляшки. Композитор е  Иван Динев.  Спектакълът представя драматичен разказ за последните дни на..

публикувано на 26.09.22 в 14:23

Благоевград иска референдум по казуса „Бачиново“

Подписка за свикването на референдум по казуса, свързан с взимането на общински дълг за парк „Бачиново“, инициират жителите на Благоевград. Това съобщиха за Радио Благоевград местни общински съветници. Част от тях вече са получили декларираното намерение на гражданските сдружения, заяви заместник-председателят на общинския съвет, Кирил Ваклинов...

публикувано на 26.09.22 в 14:03