Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На празник в град Самоков

Радио Благоевград гостува на град Самоков по повод празника на града. Събеседници на водещата Мариана Попова бяха кметът на община Самоков Владимир Георгиев, директорът на Историческия музей Веселин Хаджиангелов и художникът Божидар Гончев.

В ефира на изнесеното студио кметът Владимир Георгиев представи поредица от събития, включени в празничната програма на общината. Той увери, че организаторите са предвидили различни инициативи за всеки вкус. Голяма част от тях са съобразени с желанията на младите хора. Кулминацията на празничната програма е на 21 август. Тогава се отбелязва Деня на Св. Симеон Самоковски - покровител на град Самоков. Програмата започва с тържествена Света литургия в Бельовата църква. Ще бъде осветен курбан за здраве. Предвиден е и фолклорен концерт. Вечерта на сцената ще излязат Любо Киров, Райна и МФГ "Годлево".

Директорът на Историческия музей в Самоков Веселин Хаджиангелов бе домакин на изнесеното студио. Той разказа интересни и любопитни факти от историята на планинския град.

На финала в ефира на Радио Благоевград бе отправена покана към слушателите да посетят изложбата на местния художник Божидар Гончев. В градската художествена галерия той ще покаже 55 картини - акварел. 

Вижте още

Юбилеен коктейл за бивши и настоящи служители на Радио Благоевград

Бивши и настоящи служители на Радио Благоевград се събраха на стилен коктейл. Поводът бе 50-годишният юбилей на Радиото на Югозапада. Директорът Рина Далева вдигна тост и поздрави всички присъстващи с добре дошли. “Много се вълнувам и се радвам да се видя с лица, някои от които не сме се виждали от много години. Благодаря на колегите и на..

публикувано на 24.11.23 в 18:51

На концерт с Биг Бенд и Радио Благоевград

Концерт под надслов ,,Вечер на баладата“ събра десетки любители на жанра в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. С музикалната проява се отбелязаха две годишнини – 50 години Радио Благоевград и 30 години Биг Бенд Благоевград. На сцената се изявиха талантливи ученици от НХГ ''Св. св. Кирил и Методий", музикално училище..

публикувано на 23.11.23 в 18:59

Художници обагриха с цвят Арт салона на Радио Благоевград

Арт салонът на Радио Благоевград ни пренася в един цветен и красив свят, сътворен от художниците от Градската художествена галерия. Във фоайето днес бе открита изложба с картини от фонда на галерията, чиято идея е да бъде показано изкуството на творците  по повод 50-годишния юбилей на Радио Благоевград. Такава е и идеята на инициативата на..

публикувано на 23.11.23 в 18:25

Литературен клуб „Порив“ с комплимент към 50-годишния юбилей на Радио Благоевград

Представителите на най-младия литературен клуб в Благоевград – „Порив“ изненадаха Радио Благоевград със съвместна творба, посветена на 50-годишнината. ЕленаТерзийска, Яна Василева-Цури, Спасимир Тренчев, Надя Бойчева, Вилислав Балев и Петя Смиленова гостуваха в студиото на Радио Благоевград, прочетоха свои произведения, стоплиха ефира с ведро..

публикувано на 23.11.23 в 10:21

Радио Благоевград и Вокален ансамбъл “Езерец“ празнуват заедно

Радио Благоевград продължава с предпразничните инициативи в навечерието на 50-ия си рожден ден. Всички прояви по повод празника преминават под мотото „Споделено с приятели“. Поредното събитие бе юбилеен концерт „20 години Вокален ансамбъл “Езерец“. Почитателите на народната музика се насладиха на прекрасните изпълнения на ансамбъла с..

публикувано на 21.11.23 в 19:03

С Радио Благоевград навсякъде

Нов билборд е поставен при влизане в Благоевград. Голямото рекламно табло е свързано с 50-годишния юбилей на Радио Благоевград и символично показва, че репортерите са навсякъде. Обществената значимост, която отстоява половин век Радиото на Югозапада не се нуждае от доказване. Приятелското отношение към вярната му аудитория е безспорен факт...

публикувано на 21.11.23 в 15:16

Празничен концерт за приятелите на Радио Благоевград

Радио Благоевград продължава с предпразнични инициативи в навечерието на 50-ия си рожден ден. Празничният концерт с участието на любимите изпълнители Румяна Попова и Володя Стоянов събра ефирните приятели, почитатели и слушатели на Радиото на Югозапада. Директорът на Радио Благоевград Рина Далева поздрави приятелите с "добре дошли у дома"...

публикувано на 17.11.23 в 19:36