Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фонтанът пред сградата на община Разлог с нова визия

До края на месец октомври фонтанът пред сградата на община Разлог ще придобие нова визия.
За подобряване състоянието на една от емблемите на града ще се погрижи фирма, професионалист в изграждането на водни съоръжения и атракциони. 
Част от ремонтните дейности включват полагането на хидроизолация, подмяна на плочки, както и монтиране на енергоспестяващо осветление.
Община Разлог започва поетапно обновяване на водни съоръжения, като през следващата година е заложено обновяването и на други такива в центъра на Разлог.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МС осигури пари за ръст на заплатите във ВУЗ-овете

Правителството ще предостави 39 млн. лева за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища със задна дата, от 1 януари 2024 г. От правителствения пресцентър уточняват, че това ще даде възможност минималната заплата за най-ниската академична длъжност да се увеличи с 290 лева и да стане 2100 лева. Повишението ще..

публикувано на 15.05.24 в 19:36

Състоянието на Фицо е тежко, има опасност за живота му

Словашкият министър-председател Роберт Фицо е с опасност за живота в болница, потвърди правителствената пресслужба.  "Следващите часове са решаващи", написаха от правителствената пресслужба на официалната страница на Роберт Фицо във фейсбук.  Премиерът е с няколко прострелни рани в корема, ръката и крака и лекарите се борят за живота му. Транспортиран..

публикувано на 15.05.24 в 19:34

Стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград

От днес стартира ремонтът на ул. "Елин Пелин" в Благоевград. "След приключването му значително ще се подобрят условията за хората, които живеят там, особено в дъждовни дни като днешния", написа във фейсбук кметът Методи Байкушев. Той уточни, че улицата, която в момента е на земна основа, ще бъде асфалтирана, ще бъдат изградени тротоари, ще се..

публикувано на 15.05.24 в 15:50

В Благоевград: Работна среща за подготовката на изборите

Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе  работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. На срещата бяха поканени представители на РИК – Благоевград, ръководители на..

публикувано на 15.05.24 в 15:43

Кметът на Разлог се срещна с ученици

Днес, в модерния образователен център в сектора „Земеделие“ – Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство – Разлог се проведе поредната вълнуваща среща на кмета на община Разлог Красимир Герчев с абитуриенти и ученици. Директорът на училището Татяна Динчева представи новите постижения на училището, което създава специалисти,..

публикувано на 15.05.24 в 14:38

В ЮЗУ: Наука – образование - бизнес

Изключително авторитетно изложение на компании и фирми от различни сектори на българската икономика се проведе днес в ЮЗУ в Благоевград. Форумът „Кариерни предизвикателства“ привлече вниманието на студентите от висшето училище за среща с евентуални бъдещи работодатели. Над 30 бяха представителствата, които имаха свои импровизирани..

публикувано на 15.05.24 в 14:32

Проблемите и бъдещето на библиотеката дискутираха в Кюстендил

Проблемите и бъдещето на библиотеката в Кюстендил бяха осъдени днес на дискусия под надслов "Библиотеките по-нужни от всякога". Тя е част от Националната библиотечна седмица, която се организира за 18-а поредна година от Българската библиотечно-информационна асоциация. На форума директорът на библиотеката в Кюстендил София Пейчева каза, че целта е..

публикувано на 15.05.24 в 14:25