Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Венци и цветя за Тодор Александров в Благоевград

Благоевградската общественост почете 98 години от смъртта на Тодор Александров.

По време на церемонията пред бюст-паметника на революционера, новият председател на ВМРО Вангел Тодоров припомни моменти от живота и делото на патриота.

„Животът на Тодор Александров е кратък, но изключетлно динамичен. Той ще остане в съзнанието на българите като човек, чийто живот може да бъде пример за подражание за това, как се служи на общонародния идеал", каза Тодоров.

Венци и цветя положиха представители на общинска и областна администрация, на политически партии и културни институции, както и десетки граждани.


Галерия

Вижте още
Ваня Михова- ръководител на МТ

Перник е домакин на Международен младежки театрален фестивал

Международният младежки театрален фестивал „Жреци на Арлекин“ започва в Перник. Домакини и организатори на проявата са младежкия театър „Мускетарите” към общинския драматичен театър „Боян Дановски” и Община Перник. Тазгодишното издание е девето поред. В него ще вземат участие 17 театрални групи, три от които от чужбина - от Турция, Румъния и Северна..

публикувано на 01.06.23 в 15:41

Смесени групи в детските градини в Разлог

Детските градини и детските ясли във всички населени места в община Разлог ще работят това лято със смесени групи. През месеците юни, юли и август детските заведения ще останат отворени за посещение, включително и за бъдещите първокласници, с възможност за събиране на деца от различните групи. Всички деца, завършили четвърта група през настоящата..

публикувано на 01.06.23 в 14:42

Атракционен влак на БДЖ в Перник

В празничния 1 юни, стотици деца от София, заедно с родителите си, пристигнаха с атракционния влак на БДЖ в Перник. Парният локомотив, потеглил от Централна гара в София, бе посрещнат на гарата в Перник от десетки малки перничани. "Голяма атракция е. Ние го чакахме с нетърпение. Миналите години го изпуснахме и сега специално, когато го обявиха, си..

публикувано на 01.06.23 в 14:30

Пет години затвор за рецидивист, държал наркотици

Окръжната прокуратура в Перник e привела в изпълнение присъда срещу рецидивист, държал наркотици с цел разпространение. Мъжът с инициали А.Л. е осъден на пет години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на изтърпяване и глоба в размер на 20 000 лева. Присъдата е окончателна. Деянието е от януари 2021 години. То е извършено при условията на..

публикувано на 01.06.23 в 13:50

Денят на детето - истинско приключение в Благоевград

В истинско приключение се превърна Денят на детето в Благоевград. За да получат сладолед или друго сладко изкушение малчуганите трябваше да преминат през четири спортни сектора и да покажат умения.  С много емоции, забавни занимания и щури моменти започна празникът на детето в Благоевград. Началото на празничната програма беше поставено в 10..

публикувано на 01.06.23 в 11:00

БНБ повиши основния лихвен процент

От днес основният лихвен процент е 2,96 на сто, определи Българската народна банка. Миналият месец той беше 2,77 процента. Показателят е технически, но ясно отразява тенденцията на покачване на лихвите. През април БНБ реши и че от днес - 1 юни, банките ще са длъжни да заделят не 5, а 10 процента минимални задължителни резерви - по привлечените..

публикувано на 01.06.23 в 09:33

Денков: Вътрешният министър няма да бъде излъчен от ГЕРБ

Министърът на вътрешните работи няма да бъде излъчен от ГЕРБ. Това обяви номинираният за премиер на кабинет с втория мандат Николай Денков преди началото на поредния кръг преговори с Мария Габриел в търсене на съгласие за персонален състав на правителство: "Информацията, че "МВР ще бъде на ГЕРБ" не е вярна, няма такова нещо. Търсим човек, който да..

публикувано на 01.06.23 в 09:30