Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венци и цветя за Тодор Александров в Благоевград

Благоевградската общественост почете 98 години от смъртта на Тодор Александров.

По време на церемонията пред бюст-паметника на революционера, новият председател на ВМРО Вангел Тодоров припомни моменти от живота и делото на патриота.

„Животът на Тодор Александров е кратък, но изключетлно динамичен. Той ще остане в съзнанието на българите като човек, чийто живот може да бъде пример за подражание за това, как се служи на общонародния идеал", каза Тодоров.

Венци и цветя положиха представители на общинска и областна администрация, на политически партии и културни институции, както и десетки граждани.


Галерия

Вижте още

Очаква се поскъпване на самолетните билети в Европа

Самолетните билети в пиковите летни месеци в Европа вероятно ще поскъпнат отново тази година с до 10% според Ryanair заради проблемите със самолетите на Boeing и Airbus. Увеличението ще дойде в допълнение към рязкото покачване на цените на ваканционните полети след пандемията миналата година, когато голямото търсене надхвърли ограничения капацитет на..

публикувано на 26.02.24 в 14:02

Без привилегии при паркирането в Благоевград, слагат бариери в болницата

Бариери на четири места ще бъдат поставени в благоевградската болница, с платен достъп, обяви на редовната пресконференция кметът Методи Байкушев.  Смята, че мястото е превърнато в  изоставен концентрационен лагер. Общината започва да поддържа и парковото пространство там. Градоначалникът обяви, че ще бъдат премахнати и привилегиите при..

публикувано на 26.02.24 в 13:40

Десетки села без аптека - ще решат ли проблема вендинг машините?

Министерството на здравеопазването прави нов опит за продажба на лекарства от вендинг машини - стара идея, която цели да реши проблема с недостига на аптеки в малките населени места. Идеята е хората да имат достъп до медикаменти без лекарско предписание, а автоматите да могат да са собственост само на аптеки или дрогерии. Ефектът от промяната би бил..

публикувано на 26.02.24 в 11:40

Безработицата в Дупнишко расте

Ръст на безработицата в Дупнишко през януари отчитат от Дирекция Бюро по труда. В община Дупница без работа са 6,2% от жителите, в Бобов дол - 6,7%, Сапарева баня – 5,5%, Рила – 10%, Кочериново – 7,2% и Бобошево – 6,7%.  Новорегистрираните на трудовата борса през януари са 334, а започналите работа – 113. Обявени са 120 свободни работни места, основно..

публикувано на 26.02.24 в 09:56

Продължава издирването на 17-годишното момиче от Дупница

Повече от 80 часа продължава издирването на 17-годишното момиче от Дупница, като периметърът се разширява. Днес на терен работят служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци. Предвижда се повторен обход на някои от районите, които бяха обходени в тъмната част на денонощието. Служители на РУ Дупница са установили контакт с..

публикувано на 26.02.24 в 09:45

Денков и българска делегация пристигнаха в Киев

Премиерът Николай Денков и българска делегация пристигнаха в Украйна тази сутрин, съобщиха от правителствената пресслужба. Министър-председателят пристигна в украинската столица Киев, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на..

публикувано на 26.02.24 в 09:26

АИКБ е домакин на дискусия за трудовия пазар

Работодатели, синдикати и представители на властта ще обсъждат състоянието на българския трудов пазар и влиянието на  дигиталната трансформация и зеления преход. Домакин е Асоциацията на индустриалния капитал в България. Държавата и социалните партньори ще обсъждат повишаването на привлекателността на ключови за пазара на труда професии и ще търсят..

публикувано на 26.02.24 в 09:25